SNSD Prijedor: Poziv na fer i korektnu kampanju

  • 14.10.2020. 14:44

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać pozvao je danas sve političke subjekte na fer i korektnu kampanju i poručio da svi kandidati za lokalne izbore shodno funkciji za koju se kandiduju treba da drže do digniteta i da ne prave lažne spektakle.

"Kandidata za odbornike je mnogo. Ne treba da se prave nikakve tenzije. Mi smo svi Prijedorčani, mi i poslije ovih izbora treba da živimo zajedno i zato treba da se ponašamo dostojanstveno i u kampanji, jer proći će samo 31 odbornik koji će praktično predstavljati sve građane", rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je ocijenio da je stanje prijedorske bolnice jedan od gorućih problema i da javnost nema odgovore na pitanja šta je sa novim aparatima koji su potopljeni u vodi i nikada nisu počeli sa radom ili šta je sa angio salom za koju je Vlada Republike Srpske prebacila prijedorskoj bolnici 1,7 miliona KM iz klirinškog duga.

"Nažalost, najbolji kadrovi nam odlaze iz bolnice, najbolji doktori specijalisti i drugo medicinsko osoblje. Odlaze u druge medicinske ustanove u Republici Srpskoj, ali, što je još žalosnije, odlaze van granica Republike Srpske. Treba ljudima obezbijediti uslove i adekvatno ih nagraditi da bi mi Prijedorčani i stanovnici regije imali bolje uslove", ocijenio je Bursać.

Kandidat za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović pozvao je svoje protivkandidate na fer i korektnu izbornu borbu, te se osvrnuo na izjave u kojim ga je vršilac dužnosti direktora bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor Mirko Sovilj nazvao neupućenim u dešavanja i način rada u bolnici, iako bi kao rukovodilac Filijalne Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Prijedor morao biti.

"Smatram nekorektnim njegove izjave i to je ono što se mi kao kolege moramo razumjeti i ne možemo na takav način razgovarati", dodao je Pavlović.

On je naveo da ga mjesecima građani zovu i šalju poruke i slike o stanju u bolnici.

"Nismo zadovoljni stanjem u bolnici. Moram da izrazim žaljenje time što je naša bolnica jedina u Republici Srpskoj smanjila plate doktorima u prosjeku za oko 350 KM. To je ono što nije smjelo biti urađeno jer je Republički štab za vanredne situacije apelovao da se plate u režimu kovida 19 ne smanjuju", rekao je Pavlović.

On je pohvalio doktore, medicinske sestre i sve koji rade u bolnici.

"Oni su ti koji su nas spasavali u samom početku korone i dan-danas vode računa o našim životima i našem zdravlju. To je ono na čemu ljudima treba odati počast i cijeniti ih, a ne smanjivati plate", poručio je Pavlović.

Šef Izbornog štaba prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić pozvao je sugrađane da izađu na izbore i da na taj način pomognu demokratski proces, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera.

"Pozivam i sve političke partije na fer i korektne izbore, da se uzdržimo svih onih radnji i priča koje prelaze u lične sukobe i da pružimo našim građanima šansu da oni odluče ko će nas voditi u naredne četiri godine", poručio je Kabić.

On je upozorio na ponovno širenje zaraze i pohvalio osoblje bolnice koje se već mjesecima bori sa virusom korona, a posebno infektivno odjeljenje sa doktorom Borisom Ćurguzom na čelu koje je najizloženije i koje daje svoj maksimum.

"Nismo zadovoljni objektom gdje je smještena kovid bolnica, to je stara bolnica, psihijatrija, i dio je bio devastiran i mislimo da nisu bili adekvatni uslovi za smještaj. Znam da je tražena pomoć i od privatnika grada Prijedora, pomoć za rekonstruisanje tog objekta kovid bolnice, pa mogu da pitam da li ima informacija koliko je novca prikupljano i šta je sa njim urađeno", rekao je Kabić. 

Тагови: