SNSD: Nema sumnje u izbornu pobjedu u Istočnom Sarajevu

17:54, 01.10.2020.
Izvor: Srna
Član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, u razgovoru sa članovima Opštinskog odbora ove stranke na Palama o trenutnoj političkoj situaciji i pripremama za predstojeće lokalne izbore, istakli su da ova stranka u izbore ulazi bez ikakve dileme i sumnje u pobjedu kada su u pitanju Pale i grad Istočno Sarajevo.

Tegeltija je naveo da je stav Opštinskog odbora SNSD-a Pale vrlo jasan i da će njihov kandidat za načelnika Boško Jugović pobijediti na Palama, obezbijediti drugi mandat u ovoj opštini, te da će kandidat za gradonačelnika grada Istočno Sarajevo LJubiša Ćosić dobiti ogromnu podršku Paljana.

"Odbornička lista SNSD-a na Palama imaće najbolji rezultat i ona će biti osnov oko kojeg će se okupiti nova skupštinska većina koja će biti podrška i vjetar u leđa načelniku Jugoviću za realizaciju mnogih projekata", izjavio je Tegeltija novinarima nakon sastanka sa članovima Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Prema njegovim riječima, danas je Jugović predstavio sve ono što se uradilo za vrijeme njegovog mandata, ali, da nije bilo ove godine koja je ostavila duboke negativne posljedice u cijeloj zemlji, rezultati bi bili još bolji.

"Nakon četvorogodišnjeg mandata uvijek imate osjećaj da nije bilo dovoljno vremena da se realizuju svi projekti, ali njihova prava realizacija dolazi 2021. godine kada će se vidjeti pravi efekti vladavine SNSD-a, koalicionih partnera i Jugovića u prethodnom periodu", kaže Tegeltija.

On naglašava da je Jugović radio fer i korektno, u interesu građana, te obezbjeđivao investicije za izgradnju Pala iz sredstava koja nisu samo budžetska, jer je veliki broj projekata na području ove opštine došao iz budžeta Republike Srpske i drugih institucija.

"To je smisao i tako se može graditi i razvijati jedna lokalna zajednica", naveo je Tegeltija i svim članovima Opštinskog odbora SNSD-a Pale, kao i kandidatima drugih političkih partija, poželio uspješnu kampanju, da bude fer i korekta.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale i kandidat za načelnika ove lokalne zajednice Boško Jugović rekao je da je na sastanku sa Tegeltijom i Košarcem razgovarano o pripremama za predstojeće lokalne izbore i da su upoznati sa kandidatima ove stranke za odbornike.

"Na sastanku je iskazano jedinstvo Opštinskog odbora SNSD-a, izbornog štaba i kandidata za odbornike i sa optimizmom možemo reći da spremni ulazimo u predstojeće lokalne izbore iako sa jednom specifičnosti jer ove godine prvi put imamo i direktan izbor za gradonačelnika Istočnog Sarajeva", naveo je Jugović.

On je dodao da su zato izbori značajni jer je opština Pale najveća lokalna zajednica na području grada Istočno Sarajevo, pa se očekuje od Opštinskog odbora SNSD-a, svih članova i simpatizera da daju punu podršku kandidatu ove stranke za gradonačelnika.

Jugović je rekao da su imali konstruktivan i plodotvoran sastanak na kome su donijeli odgovarajuće zaključke i uzeli pozitivna iskustva iz drugih opština.