Izvršni komitet

SNSD: Nema kompromisa oko ANP-a

  • 27.09.2019. 19:05

Nema kompromisa oko puta BiH u NATO, i SNSD neće pristati ni na jednu verziju ANP-a. Tako lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentariše tvrdnje Bakira Izetbegovića da su izborni pobjednici u BiH sve bliži kompromisu oko ANP-a, ali i da se ovih dana održavaju sastanci po tom pitanju.

Dodik kaže da je spreman da sutra sjedne za pregovarački sto kako bi se odblokirao proces formiranja Savjeta ministara, ali da je poznato da nije on taj od kojeg stižu uslovljavanja.  

"Ne mogu oni nas dovesti u poziciju da njihova uslovljavanja, da kao nešto prihvatimo prije formiranja vlasti. Od toga nema ništa. Mi smo sve rekli o Savjetu ministara, ali Bakir Izetbegović stalno pokušava da kao nešto pozira, on pokušava da kaže nešto intelektualno ili da tako zvuči, ali je u stvari sve bez pokrića", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH. 

Sve dok Sarajevo blokira formiranje Savjeta ministara, biće blokiran i rad Parlamenta BiH, upozorava Dodik. Imao je šta da kaže i na tvrdnje pojedinih opozicionara i medija, da se na Manjači ovih dana održava NATO vježba. Obična laž, jasan je Dodik, vježbe nije bilo, a neće je ni biti sve dok se on pita. SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema pa su pokušali da uzbune javnost navodnom NATO vježbom koja nije održana, kaže Dodik.

"Trebalo bi javnost da vidi i da se prisjeti dje gotovo bilo izvjesno, da su bile i radne grupe i  formirane su preporuke da se održi ta vježba, koja je trebala da se održi u maju, ali nije se održala u maju, niti će se bilo kada održati. Prema tome sve je to jedna predstava u kojoj oni nastoje da javnosti predoče alarmantno neke detalje. Na Manjaći nema ni jedne jedinice NATO, ima jedan broj posmatrača koji posmatraju vježbe Oružanih snaga BiH koja se redovno održavala svih prethodnih godina", naglasio je Dodik. 

Svim tim temama, bavio se danas Izvršni komitet SNSD. Podržani su još jednom zaključci koje je sredinom prošle sedmice usvojio Glavni odbor stranke. Sada će ih, kaže Dodik, uputiti opštinskim odborima, ali i koalicionim partnerima. Nakon detaljnih priprema će, kaže, svoju političku platformu kao odgovor na stanje u BiH, SNSD uskoro predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.