Istraživanja pokazala

SNSD najpopularnija stranka u Trebinju, Palama i Istočnom Novom Sarajevu

  • 17.06.2020. 19:39

SNSD je najpopularnija politička stranka u Trebinju, Palama i Istočnom Novom Sarajevu, a u Tesliću tijesnu bitku na predstojećim lokalnim izborima mogli bi voditi sa SDS-om. Rezultati su ovo istraživanja u koje je ATV imala uvid. Anketiranje u Trebinju pokazuje da najveću podršku ima upravo SNSD i to sa rejtingom od 35,1 odsto, nakon kojeg daleko ispod slijedi najveća opoziciona stranka SDS sa 9,2 pa PDP sa podrškom od 4,5 odsto. Sudeći po istraživanju u trci za prvog čovjeka najjužnijeg grada Srpske prednjači aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić kojeg podržava 51 odsto ispitanika, nakon kojeg sa 39 odsto podrške slijedi Rodoljub Drašković.

Istraživanje javnog mnjena na Palama pokazuje da je najpopularnija stranka SNSD koja bilježi rast od oko 5 odsto, dok je drastičan pad uočen u SDS-u i DNS-u. Aktuelni načelnik Boško Jugović ima i najveću podršku anketiranih od 46 odsto, dok bi SDS-ovog kandidata podržalo svega 25. 

U Istočnom Novom Sarajevu nešto drugačija situacija. Većina političkih partija ima pad rejtinga, a koga podržati još uvijek nije odlučilo 25 odsto građana. Međutim, najjača stranka je i dalje SNSD sa 29 odsto podrške. Aktuelnog načelnika Ljubišu Ćosića, koji je i kandidat SNSD-a za istu funkciju na predstojećim lokalnim izborima, podržava 42 odsto anketiranih, dok bi kandidata SDS-a podržalo 27 odsto građana. 

Sudeći prema rezultatima istraživanja, lokalni izbori će ove godine biti burni u Tesliću. SNSD sa podrškom od 21 odsto i SDS kojeg podržava 24 odsto građana, imaju slične šanse za pobjedu. Kada je riječ o trci za prvog čovjeka Teslića u tome će tijesnu borbu voditi SDS-ov Milan Milićević i SNSD-om Dragan Bogdanić.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.