Istraživanje javnog mnjenja

SNSD ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske

  • 15.08.2020. 19:12

1.516 stanovnika Republike Srpske bilo je obuhvaćeno istraživanjem javnog mnjenja u periodu od 30. jula do četvrtog avgusta. Sudeći po rezultatima, SNSD itekako ima razloga za zadovoljstvo. 

Anketa je pokazala da ta stranka ima 37,92 odsto podrške, dok su na drugom i trećem mjestu SDS sa 13,39 i PDP sa 10,21 odsto. Četvrta partija po ovom istraživanju je DNS sa 6,54 odsto podrške.

Dalje slijede Ujedinjena Srpska sa 4,55 odsto podrške, Socijalistička parija 3,32, DEMOS 3,01 odsto, Socijalistička parija Srpske 2,32.

NDP je na 1,88 odsto, SDS Semberija - Mićo Mićić na 1,85 dok je od ukupnog broja ispitanika 15,01 odsto neodlučnih.

Iz SNSD-a su ranije poručili da su uvjereni u pobjedu na lokalnim izborima. Predsjednik stranke je poručio da SNSD sa svojim listama izlazi na lokalne izbore u 63 opštine u Republici Srpskoj, 25 opština u Federaciji BiH, te u Brčko distriktu i da je stranka spremna i sposobna za sve izborne aktivnosti. 

Stanje partije i gotovost za izbore je veliko, u ovom trenutku ne bi imali nikakav problem da smo na izborima i imamo značajnu pobjednu. Očekujemo da će naši kandidati pobijediti na lokalnim izborima kao i naši zajednički kandidati", kaže lider SNSD-a Milorad Dodik.

Nema potrebe da se sumnja u pobjedu, poruka je i potpredsjednika SNSD-a Radovana Viškovića, s obzirom na sve što je rađeno i urađeno u proteklom periodu u Republici Srpskoj.

"SNSD je spreman za izbore i mi možemo izbore realizovati već za vikedn, a ne za mjesec dana. Mi smo više nego spremni. Od 64 lokalne zajednice, 63 su na vrijeme predale liste i za načelnike i za odbornike i što se tiče SNDS situacija je više nego dobra", kaže Višković.

Politički analitičari sa kojim smo razgovarali kažu da je posljedica rasta SNSD-a, leži u činjenici da u doba krize, kao što je trenutno pandemija virusa korona, građani najviše vjeruju najjačim. Oni kažu da to pokazuju i rezultati izbora u Srbiji i Hrvatskoj, gdje su vladajuće partije nakon prvog talasa korone dobile još veći podršku građana.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм