Današnji sastanak

SNSD i DNS ostaju koalicioni partneri

  • 11.06.2020. 19:22

SNSD i DNS ostaju koalicioni partneri u Republici Srpskoj i na nivou BiH. Zaključeno je to na sastanku rukovodstava ove dvije stranke. U svim lokalnim zajednicama, osim Prijedora, biće postignut dogovor o zajedničkom djelovanju na izborima, poručio je lider SNSD-a. 

Jedini problem u saradnji dvije stranke, kaže Milorad Dodik, nastao je na lokalnom nivou i to u Prijedoru, što je dovelo do razilaženja u ovom gradu. Zato ćemo u tom gradu, poručuje, imati odvojene kandidate za gradonačelnika. SNSD i DNS očekuju pobjedu na lokalnim izborima u 80 odsto opština. 

"Evo danas smo dogovorili da mi podržimo u Loparama kandidata DNS-a, u mnogim drugima DNS će podržati kandidata SNSD-a, ali problem na lokalnom nivou se pojavio u Prijedoru gdje naše dvije partijske organizacije već par godina ne funkcionišu na način kako je u dobroj saradnji, čak su različito opozicionirana što se tiče skupštine. Uglavnom to je dovelo do razilaženja", kaže predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

DNS neće sklapati koalicione sporazume sa opozicijom, jasan je lider DNS-a. Koalicija SNSD-a i DNSa, kaže Nenad Nešić, nije upitna. Nije moguće prevazići animozitet dvije partije u Prijedoru, tako da u tom gradu idemo samostalno na izbore, kaže Nešić. 

"Očekujem i ono što smo se mi danas dogovorili da i DNS i SNSD izađu samostalno na izbore za gradonačelnika. DNS neće sklapati nikakve koalicione sporazume sa  opozicionim partijama i nemamo nikakav sklopljen sporazum ni sa SDS-om ni sa PDP-om. DNS u Prijedoru ide samostalno na pobjedu", kaže predsjednik DNS-a, Nenad Nešić.

Mnogo ljudi iz DNS-a u Prijedoru su privrženi SNSD-u i prema njima ćemo biti korektni, poručuje Dodik. SNSD je, kaže, spreman da prekine bilo kakvu saradnju sa SDS-om i PDP-om u lokalnim zajednicama gdje to postoji i dali smo našim organizacijama rok od nekoliko sedmica da to urade. 

"Ono što je za nas neprihvatljivo je da se pravi koalicioni dogovor sa SDS-om i PDP-om u vrijeme izbora. Vrijeme izbora teče od raspisivanja izbora i to je napravilo probleme koji su doveli do toga da smo povukli našu saglasnost za neka mjesta vezano za kadrove iz Prijedora, kap što znate vezano za ministra", kaže Dodik.

Upravo smjena DNS-ove Lejle Rešić na mjestu ministra uprave i lokalne samouprave je bila povod da DNS traži sastanak sa SNSD-om. Rešićeva je smijenjena nakon što je u Prijedoru promijenjena skupštinska većina tako što je DNS većinu oformio sa SDSom, dok je SNSD postao opozicija. Lider SNSD-a je još prije smjene Rešićeve poručio da  ukoliko se u Prijedoru budu sklapali koalicioni sporazumi sa opozicijom biće smijenjeni stranački funkcioneri iz tih lokalnih zajednica.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.