Željka Cvijanović

Snaga Srpske zavisi od jačine njenih institucija

  • 11.11.2019. 22:50

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da će snaga Srpske zavisiti od jačine njenih institucija koje moraju biti poštovane.

"Te institucije će moći da opslužuju ono što su potrebe građana. Mnogo stvari je urađeno na ekonomskom planu u veoma teškim okolnostima", rekla je Cvijanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da nema ništa protiv stranaca ukoliko hoće da rade na iznalaženju dobrih rješenja.

"Međutim, ne želim da budem dio prevarantske politike jer mi je dosta takve politike iz Sarajeva. To je politika u kojoj može da postoji država koja je po mjeri jednoga i u kojoj će neko tvrditi da je normalno ono što je Srpska istrpjela, kao i njeni građani", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, Republika Srpska je i dalje ugrožena.

"Ko neće to da vidi i ne mora. Važno je da postoji politika koja vidi gdje postoji problem i na koji način ga treba rješavati", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da opozicija neće da prihvati očigledne stvari, ali da nosi odgovornost za svoju politiku.

"Republika Srpska ima visoku autonomiju. Nažalost, stvari se dešavaju na našu štetu, a to što neki neće da vide imaju problem. Ja moram da vidim takve svari", rekla je Cvijanovićeva.

Reagujući na tvrdnju šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića da su ponuđeni zaključci loši i nesprovodivi, Cvijanovićeva je rekla da bi SDS morao da bude protiv "bonskih ovlašćenja" jer su njihovi kadrovi smjenjivani odlukama visokih predstavnika.

"Šta je vama sporno u zaključcima koji su ponuđeni Narodnoj skupštini? Na osnovu čega opozicija tvrdi da su zaključci nesprovodivi? To nije tačno", zaključila je Cvijanovićeva. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)