Milorad Dodik

Smjena Čubrilovića unutrašnja stvar DNS-a

  • 14.11.2018. 17:15

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je iznenađen smjenom Nedeljka Čubrilovića.

Dodik je rekao da je smjena Čubrilovića unutarstranačka stvar DNS-a i da SNSD nema namjeru da modelira, niti bilo šta čini u tom pogledu. 

"Juče smo na stranačkim sastancima sa DNS-om neke stvari rekli i smatramo da neki ljudi koji su radili u DNS-u, a identifikovali smo trojicu, nisu bili u funkciji koalicionih dogovora. Govorili smo o tome da ne možemo prihvatiti njihov kapacitet u ukupnom modeliranju naših odnosa", rekao je Dodik. 

Dodik kaže, da je i juče rekao lideru DNS-a Marku Paviću da će Čubrilović ostati predsjednik Narodne skupštine. 

"On je korektno radio sa nama i nismo imali posebne probleme. Korektno je da to kažemo, kao i da bilo ko od stranaka koalicije kaže ko u SNSD-u ugrožava koalicioni potencijal", rekao je Dodik. 

On je ocijenio da je izuzetno važno što će postojati dvotrećinska podrška Vladi Republike Srpske, čime će biti smanjena partijska zaštita direktora i drugih kadrova. 

"Partije će ih moći predložiti, ali će oni morati odgovarati Vladi i državi. Prošlo je vrijeme kada su se mnogi krili iza partija, pa ako ga slučajno dirneš, nema koalicije. Sada je ova većina obećavajuća i ona će povećati stepen odgovornosti. Može da bude bilo ko direktor u javnom preduzeću ili ministar, ali ako ne zadovolji očekivanja Vlade i bude provodio neku stranačku ili svoju politiku biće smijenjen i neće biti s nama", rekao je Dodik. 

On je dodao da neće biti ucjenjivačkog kapaciteta partija. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.