Milenko Vučeta

Smjena Čubrilovića u suprotnosti sa Statutom

  • 16.11.2018. 20:16

Predsjedništvo Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Banjaluka osudilo je smjenu zamjenika predsjednika DNS-a Nedeljka Čubrilovića i ocijenilo da je ta odluka u suprotnosti sa aktima stranke, rekao je potpredsjednik banjalučkog Gradskog odbora Milenko Vučeta.

"Prije svega, to je nestatutarna odluka i zahtijevamo da sve što se dešava uđe u pravne okvire, odnosno da o tome raspravlja i donese odluku Glavni odbor, a ako treba da o tome raspravlja i Skupština stranke", rekao je Vučeta novinarima tokom sjednice Predsjedništva Gradskog odbora Banjaluka. 

Vučeta je naglasio da Gradski odbor insistira na daljem razrješavanju odnosa unutar DNS-a, na dobrobit svih njenih članova, te na jačanju stranke i vraćanju izbornim principima. 

"Ukoliko ne dođe do toga u narednim danima Predsjedništvo će ponovo zasjedati i donijeti odluku o traženju povjerenja predsjedniku stranke Marku Paviću. Gradski odbor će po hitnom postupku održati sjednicu na koju će biti pozvani svi članovi i predsjednici mjesnih odbora", rekao je Vučeta. 

On je napomenuo da zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović ovih dana dobija maksimalnu podršku sa kompletnog prostora Republike Srpske.