Smijenjen potpredsjednik Skupštine

SDS bez većine u Tesliću

  • 17.07.2018. 17:26

Nastavljena je smjena SDS-ovih kadorva u Tesliću i potvrđeno da ta stranka više nema većinu u lokalnoj skupštinu. Bez fotelje je ostala direktor teslićkog vrtića, a opozvan je i potpredsjednik lokalnog parlamenta,iz koalicionog SDP-a. 

Smijenjeni su i članovi upravnih odbora Turističke organizacije i Centra za socijalni rad. Nastavljamo započeto na prošloj sjednici, kažu u SNSD-u.

"To je da ćemo mi nastaviti sa smjenom određenog broja upravnih odbora, određenim brojem direktora sa čijim radom mi nismo zadovoljni", rekao je Mišo Stojanović, predsjednik kluba odbornika SNSD Teslić.

Na korak ka opozivu bio je i zamjenik načelnika, nedostajao je jedan glas. SNSD su u inicijativi za današnje smjene podržali DNS, PDP i Nezavisni klub. Socijalisti su bili uzdržani. Ipak, većinu rješenja prihvataju, i kažu ostaju uz SNSD.

"Mi ćemo jasno građanima objasniti svoj stav, održaćemo konferencije za štampu, držaćemo po mjesnim odborima objasniti ljudima, mi i dalje ostajemo sa SNSD-om u koaliciji", kaže Dragutim Škrebić, odbornik SP u SO Teslić.

SDS je u glasanju uglavnom ostao usamljen jer su i odbornici SDA bili uzrdžani. Za SDS, na sceni je bahato ponašanje nove većine. 

"I atakuje na kadorve SDS sve ove odluke današnje koje su donesene su nezakonite i stvoriće posljedice po funkcionisanje javnih institucija i lokalnu zajednicu", kaže Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a Teslić

Da vrate većinu, u SDS-u priznaju ne mogu. Do opštih izbora kažu nisu njen dio. U PDP-u ćiji su glasovi prelomili, ne žele pred kameru. Nema nove večine, poručuje SNSD. 

"Ovo vam je danas kao i prošli put najbolji primjer demokratije, da svako glasa za ono što smatra da je potrebno", ističe Mišo Stojanović, predsjednik kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.

Na prošloj skupštini smijenjeni su direktor Doma zdravlja i načelnik odjeljenja za urbanizam. Prvi čovjek Teslića nakon toga priznao je da je izgubio većinu.Danas nije htio pred kamere. Sa govornice je samo poručio da su i dašanjim smjenama sve procedure prekršene i da će se o njima izjašnjavati nadležni organi.