Radovan Višković

Smanjiti parafiskalne namete

  • 23.11.2018. 20:31

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković i predstavnici Zanatsko-privredne komore Srpske istakli su na današnjem sastanku da je potrebno smanjiti parafiskalne namete, sivu ekonomiju i rad na crno.

Na današnjim konsultacijama naglašeno je da je važno zajednički definistati i sprovoditi mjere koje će dodatno stimulisati preduzetničku aktivnost u Srpskoj s ciljem povećanja zaposlenosti i stvaranja dinamične privredne atmosfere koja je preduslov za stabilan ekonomski rast, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.- 

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske Jovica Bratić rekao je poslije konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem da je neophodno raditi na suzbijanju sive ekonomije, te da je za to potrebno obezbijediti olakšice.

"Moramo prvo da motivišemo mlade ljude koji žele da otvaraju zanatske radnje, tako što će biti smanjeni parafiskalni nameti. Iza toga će doći rezultati i biće zaustavljen rad na crno, koji je poprimio oblike epidemije", rekao je Bratić. 

On je ocijenio kao veoma korektne današnje konsultacije sa Viškovićem, te naglasio da ih je on potpuno razumio. 

"Iznijeli smo svoje zahtjeve koji više imaju socijalni, nego privredni karakter. Zadovoljni smo što nas je pozvao i mislim de će biti dobrih rezultata", naveo je Bratić. 

Predsjednik Zanatsko-privredne komore Srpske Lazo Šešić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, mandatar Višković razumio da je neophodno zaustaviti odlazak mladih iz Republike Srpske, te im omogućiti da rade u Srpskoj. 

On je dodao da zanatlije više ne treba da budu smatrane "građanima drugog reda". "Tamo gdje nema razvijene zanatske djelatnosti, nema ni pomaka, što se vidi na primjerima brojnih zemalja", zaključio je Šešić.  

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм