Prijedor

Skupštinska većina u Prijedoru: Kad osjeti da gubi, DNS traži pomoć od ministarke

  • 26.08.2019. 14:14

Predsjednici Gradskih odbora političkih partija koje čine većinu u Skupštini grada Prijedora tvrde da je ministarka DNS Lejla Rešić pod uticajem ljudi iz svoje političke partije predložila ukidanje nedavnih skupštinskih odluka.

U saopštenju koje su uputili medijima predsjednici Gradskih odbora političkih partija koje čine većinu u Skupštini grada Prijedora tvrde da Rešićeva, kao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković odluke donose pod uticajem "mentora" i "tutora".

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Ovim putem želimo da upoznamo javnost, kako to izgleda kada u Prijedoru odlučite nešto da promijenite, kako bi stali u kraj višegodignjoj diktaturi jedne političke partije (DNS), javašluku, malverzacijama, favorizovanju pojedinaca na tenderima, zbog kojih trpe građani, namještanju podobnih na funkcije, koji, kao da su rođeni sa foteljama, postaju nezamjenljivi. Kad osjeti da gubi, prijedorski DNS, naviknut da mu u gradu - bastionu ove političke partije ide "sve na ruku", trži pomoć od ministarke Lejle Rešić (DNS).

Gradonačelniku grada Prijedora već mjesecima smetaju odluke skupštinske većne koju čine: SNSD, SDS, SDA, PDP, DEMOS, DF, i nezavisni klub odbornika. Nemoćan pred odborničkom voljom, Gradonačelnik je primoran da sluša mentora i radi kako kaže, jer se sam ćet odavno izgubio u politici i vođenju grada. Razumljivo, treba objasniti, neobjšnjivo?! Treba sakriti mnogo toga! Nije lako.

Nezadovoljan skupštinskom odlukom donesenom 13. februara ove godine, Gradonačelnik je ocjenu zakonitosti volje većine odbornika tražio u resornom ministarstvu. Stranačka koleginica DNS - ova ministarka Lejla Rešić mjesec dana od skupštinskih odluka dala je mišljenje da Skupština grada Prijedor ukine ili poništi za nju sporne akte, pozivajući se na krknje Zakona o službenicima i namještenicima u jedinici lokalne samouprave. Na prijedlog navedenog ministarstva, Vlada RS obustavila je četiri rješenja Skupštine grada, kojim su razriješeni dotadašnji i imenovani novi članovi gradske Komisije za izbor i imenovanja, kao i Odbora za žalbe. Slučaj će epilog dobiti na sudu!

Vjerujemo, da Rešićeva nije sama ovo smislila, ima ona "tutora", koji upravlja, a ona riječi sprovodi u djela. Slične je "političke sudbine" kao i gradonačelnik Prijedora, koji takođe ima tutore, mentore. Nažalost, ti koje oni slijepo slušaju su doveli Prijedor gdje je danas. Mi, kao odbornička većina, zastupamo volju građana, koji su nam ukazali povjerenje. Nerijetko, ti građani nama postavljaju pitanja, dužni smo dati odgovor.

Mi sada pitamo DNS - ovu ministarku:

Zašto ste osporili pomenute odluke skupštinske većine, kada smo se pozvali na iste članove Statuta, na koje se pozvao gradonačelnik kada je smjenjivao bivšeg načelnika za stambeno-komunalne poslove, prije isteka mandata?", stoji u saopštenju koje su potpisali predsjednici Gradskih odbora političkih partija koje čine većinu u Skupštini grada Prijedora. 

Тагови: