Doboj

Skupština usvojila nacrt budžeta za narednu godinu

  • 23.10.2018. 19:26

Dobojska skupština usvojila je nacrt budžeta za narednu godinu. Iznosi 35.560.000 maraka i za dvadesetak procenata je manji od planiranih prihoda u ovoj godini.

U SNSD-u su bili uzdržani. Prije zelenog svjetla budžetu, daće primjedbe na javnim raspravama. 

"Tražićemo dosta toga da se uvrsti, pogotovo kada je u pitanju smanjenje stopi renti i slično kada su u pitanju izvođači i investitori", istakla je Sanja Vulić, odbornica SNSD u SG Doboja.

Socijalisti su jedini bili protiv. Budžet je, kažu ponovo potrošački, nema para za boračku populaciju ni razvojne projekte. 

"I dalje skupštinska većina ne želi da razgovara, da se pomogne finansiranje centralnog spomenika borcima Republike Srpske i isto tako i dalje isključena organizacija porodica poginulih boraca iz budžeta", istakao je Vedran Gligorić, odbornik SP u SG Doboja. 

Još nema ni industrijskih zona podsjeća Gligorić. I PDP-ov odbornik, koji je dio vlasti, o tom pitanju dijeli mišljenje s opozicijom. 

"Hajde da budemo hrabri, napravimo iskorak da dio sredstava odvojimo i idemo u kupovinu zemljišta da se ne bavimo zemljištem gdje je predviđena zona koja ima otvorenu priču koja ima neriješen status", istakao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP u SG Doboja.

Stvar je procedura, odgovara SDS. Budžet je stabilan, a i problem industrijskih zona trebalo bi da bude riješen. 

"Od 2012. godine punih šest godina nikad da se izabere izvođač, pružalac usluga izrade prostornog plana, žalbe su tužbe, non stop u toku, tako da šest godina traje procedura, ja se nadam da će u 2019. prostorni plan biti usvojen", istakao je Nebojša Marić, SDS.

Očekuje se da će bužet biti usvojen u roku od mjesec dana. Prije konačnog slova, nacrt ide u javnu raspravu, gdje će i odbornici i budžetski potrošači moći da iznesu primjedbe. Nakon toga konačna verzija ide na skupštinu. 
 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)