Ubistvo Slaviše Krunića

Skupština prekinula sa radom zbog ubistva u Glamočanima

  • 23.04.2019. 10:59

Na početku današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske data je jednočasovna pauza na zahtjev Kluba poslanika PDP.

Šef Kluba poslanika PDP Perica Bundalo na početku zasjedanja obrazložio je da je pauzu zatražio zbog konsultacija u vezi sa najnovijim trostrukim ubistvom koje se desilo sinoć u Laktašima, prilikom čega je stradao banjalučki biznismen Slaviša Krunić.

Prije toga predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će Skupština danas raditi produženo s ciljem da se apsolviraju preostale tačke dnevnog reda četvrte redovne sjednice.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojima se propisuju prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima prekršaja.

Predloženim zakonom se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je protekle sedmice da se saglasio sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini da iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru bude povučena odredba o neovlaštenom fotografisanju i snimanju policijskih službenika, koja je bila sporna novinarima.

Narodna skupština će u drugom nastavku četvrte redovne sjednice razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019 – 2029. godina.

Pred poslanicima su i Izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana – Budžeta fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period 1. januar – 31. decembar 2018. godine, Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2018. godinu, te Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno Finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH /8906-BA/.

U prvom dijelu sjednice razmotreno je osam tačaka dnevnog reda i usvojeno više zakona i nacrta zakona, među kojima su Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић