Načelnik opštine Srebrenica

Skromno obilježavanje Dana opštine Srebrenica

  • 10.03.2021. 09:40

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da će sutrašnji Dan opštine biti obilježen skromno i u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Čestitajući stanovnicima Srebrenice 11. mart - Dan opštine, Grujičić je rekao da su trenutna politička situacija i nemogućnost formiranja vlasti uticali na to da Dan opštine bude obilježen skromno.

- Zbog ponavljanja izbora i nekonstituisanja opštinske vlasti onemogućeno je donošenje skupštinske odluke i zakonsko sprovođenje procedure i izbora pojedinaca i kolektiva za dodjelu opštinskih nagrada i priznanja - naveo je Grujičić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, procedura predlaganja i donošenja odluke o dodjeli opštinskih nagrada i priznanja biće organizovana kada novi saziv Skupštine opštine počne sa radom i kada se steknu uslovi za dodjelu nagrada.

Grujičić je rekao da očekuje da će uskoro biti dodijeljeni sertifikati novoizabranim odbornicima i da će biti konstituisan novi saziv Skupštine opštine, te krenuti redovni rad, da će biti usvojen budžet i nastavljena realizacija započetih projekata u ovoj lokalnoj zajednici.