Sastanak Viškovića sa poslodavcima

Škrebić: Do većih plata smanjenjem poreza i doprinosa 

  • 23.11.2018. 15:57

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je danas u Banjaluci da poslodavci preuzimaju obavezu da povećaju plate radnicima u iznosu jednakom onome za koji budu smanjeni porezi i doprinosi.

Nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem u okviru konsultacija o formiranju nove republičke vlade, Škrebić je rekao novinarima da poslodavci traže finansijsku disciplinu, te red i rad u javnim preduzećima, čega ranije nije bilo na potrebnom nivou. 

"Pripadamo redu poslodavaca koji su odavno shvatili da je prošlo vrijeme da radnik može raditi bez plate i da se može poslovati, a da se državi ne plate obaveze", naglasio je Škrebić. 

On je rekao da ga raduje što budući premijer Srpske Radovan Višković dolazi iz oblasti privrede, te da ranija iskustva govore da će imati dobru saradnju, u skladu sa ekonomskim potencijalima Republike Srpske. 

Škrebić je naveo da poslodavci i Vlada nastavljaju realizaciju dogovora iz ranije potpisanog memoranduma. 

"Najveći dio toga za ovu godinu je na neki način realizovan. Ostao je, na primjer, Zakon o dječijoj zaštiti, gdje bi od Nove godine doprinosi za porodiljsko odsustvo trebalo da budu vraćani poslodavcima u iznosu od 50 odsto, a krajem naredne godine u bruto iznosu", objasnio je Škrebić. 

Kada je riječ o porezu na dobit, Škrebić je rekao da poslodavce koji investiraju treba osloboditi iznosa poreza za reinvestiranje u vlastitu proizvodnju. 

Sastanku sa Viškovićem u Administrativnom centru Vlade Srpske prisustvovali su i direktor Unije Saša Aćić, član Skupštine Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić i drugi predstavnici poslodavaca. 
 

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм