ATV saznaje

Skoro svi članovi Predsjedništva SDS-a mogli bi da podnesu ostavke

  • 24.10.2018. 19:18

Skoro svi članovi Predsjedništva SDS-a mogli bi da podnesu ostavke u nedjelju, kada će biti održana sjednica Glavnog odbora te stranke, saznaje ATV.

Većina članova Predsjedništva, kako saznajemo iz izvora unutar SDS-a, očekuje da će se njihovim primjerom voditi i predsjednik stranke, Vukota Govedarica, koji je u nekoliko navrata izjavio da će odstupiti sa pozicije predsjednika. 

Ukoliko se to desi, stranku će, do unutarstranačkih izbora, preuzeti Glavni odbor, odnosno njegov predsjednik, Milan Miličević. Već je poznato da većina SDS-ovog Predsjedništva nema ništa protiv saradnje sa SNSD-om. Velika koalicija, smatraju pojedini analitičari, sve je izvjesnija, barem kada su u pitanju zajedničke institucije.

"Mislim da će dobar dio SDS-ovaca da se prikloni SNSD-u, i DNS, da se skupi onih deset famoznih koji sprječavaju napad na Republiku Srpsku, rušenje Republike Srpske, i tu ne treba niko da se ustručava, da mu bude gadljivo da sarađuje sa SNSD-om. Jer to nije saradnja sa SNSD-om, to je saradnja za Republiku Srpsku. A ovdje, izvolite, na tržištu Republike Srpske tražite teme, tražite prostor, budite opozicija SNSD-u", istakao je Rajko Vasić, analitičar. 

Vasić kaže da će promjena možda biti i u PDP-u, gdje su, kako saznajemo, neki raspoloženi za razgovore sa  SNSD-om. Ta stranka sjednicu Predsjedništva održaće u petak, kada će biti analizirani izborni rezultati, i kada će biti prilike da se čuju i nešto drugačiji stavovi. Zvanični stav stranke će, kako sazajemo iz izvora u PDP-u umnogome zavisiti od zaključaka koji budu doneseni na Glavnom odboru SDS-a.

Što se tiče DNS-a, u toj stranci je muk od smjene ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića. Od 12 poslanika u Narodnoj skupštini, koliko će u novom sazivu imati DNS, većina je na strani zamjenika predsjednika, Nedeljka Čubrilovića, koji sa SNSD-om dobro sarađuje, dok je nekoliko poslanika na strani Milana Radovića. Čeka se potez lidera te stranke Marka Pavića, koji treba da odluči da li će se rješiti "mangupa" u svojim redovima, kako ih je nazvao Milorad Dodik, ili će odlučiti da zadrži sve svoje članove. 

DNS sa svojom pozicijom i dalje kalkuliše. Pošto će PDP u petak imati sjednicu Predsjedništva, a SDS u nedjelju Glavni odbor, obrisi moguće nove koalicije mogle bi da budu poznate već od naredne sedmice.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.