Radovan Višković

Školovati kadar potreban privredi i ljude koji će raditi, a ne biti na biroima

  • 17.09.2019. 12:11

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je na planu unapređenja republičkog visokog obrazovanja ključno školovati kadar potreban privredi i ljude koji će raditi, a ne biti na biroima.

Višković je rekao da će u visokom obrazovanju posebna pažnja biti posvećena kvalitetu svršenih studenata, ali i onih koji im prenose ta znanja.

"Važno je da smo prepoznali da naše visoko obrazovanje nije usklađeno sa potrebama privrede. Moramo školovati profile potrebne privredi", rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja na šestoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da Vlada konstantno radi na jačanju privrednog ambijenta, pa i posredstvom podsticaja privrednicima i rasterećenja privrede.

Cilj je, naglasio je premijer, i da budu povećane plate radnicima, posebno u realnom sektoru.

Kada je riječ o naplati potraživanja od Srbije po osnovu naknade za potopljeno zemljište na granici BiH i Srbije, u istočnom dijelu Srpske, Višković je naveo da je to pitanje više puta postavljano na zajedničkim sjednicama vlada Srbije i Srpske.

On je naglasio da je na tim sastancima govoreno da je problem i još neutvrđena granica između BiH i Srbije, kao i još neka druga pitanja.

"Na osnovu pomoći Srpskoj, Srbija to na neki način obešteti, ali insistiraćemo da se to pitanje zakonito riješi”, rekao je Višković. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)