Otvorene brojne teme

Škole u Srpskoj spremno dočekuju drugo polugodište

  • 18.01.2019. 19:13

Škole u Srpskoj spremno dočekuju početak drugog polugodišta, tvrde iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. Direktori škola kažu, zadovoljni su saradnjom sa novim ministrom. Za sada u školama nemaju većih problema. 

“Uvijek su to problem, problem održavanja školskih objekata, ali za drugo polugodište zaista nemam nijedan problem ogreva, valjda nas neće snijeg zatrpati", kaže Sanja Munjiza predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola za grad Prijedor i Oštru Luku.

“Ono što je i ministrica ovdje naglasila, to je da ćemo velikim dijelom raditi i ono što je premijer rekao, a to je na jačem povezivanju privrede i tržišta, ali kroz odgovarajuće sastanke sa Privrednom komorom", poručuje Spasoje Vasiljević predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Doboj.

Novi zakon o platama, dualno obrazovanje, besplatni udžbenici – u Ministarstvu prosvjete i kulture danas su se otvorile brojne teme. Planirani su naredni koraci u osnovnom i srednjem obrazovanju. Ministar kaže, prijedlog za besplatne udžbenike uveliko analiziraju.

“Mi smo kao Ministarstvo uradili određene analize da vidimo kakve su mogućnosti da se ta analiza i sprovede, odnosno, na koji način raditi, da kažemo, ne samo zbog finansija, izdvajanja sredstava, već da vidimo na koji način, zapravo, praviti opravdanost u smislu onih kojima su zaista udžbenici potrebni, odnosno, onima koji nisu", kaže Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture.

Iz resora najavljuju i potencijalne promjene u nastavnom planu i programu osnovnih škola. Jedna od novosti je i uvođenje kineskog jezika u školama koje su iskazale interesovanje. Ova nastava će biti realizovana uz podršku Ambasade Kine u BiH.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?