Damjan Škipina predsjednik Skupštine opštine Pale

  • 05.01.2021. 16:04

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine opštine Pale svih 25 odbornika položilo je zakletvu, a za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Damjan Škipina.

Za potpredsjednika lokalnog parlamenta imenovan je Miloš Vukašinović, a za vršioca dužnosti skupštinskog sekretara Jelena Zlikovac.

Imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja, i to za opštu upravu Gorica Rajić, za privredu i društvene djelatnosti Igor Ikonić, za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mile Borovina i za finansije Novka Vujičić.

Skupštinsku većinu čini 15 odbornika, među kojima sedam iz SNSD-a, četiri iz Demosa, dva iz SPS-a, te po jedan odbornik Ujedinjene Srpske i NDP-a, dok su u opoziciji po četiri odbornika DNS-a i SDS-a, te dva iz PDP-a.

Čestitavši odbornicima novi mandat i poželjevši im mnogo sreće u naredne četiri godine, Škipina je istakao da će raditi u korist svih građana i da će kao predsjednik pokušati da pronađe rješenje za svaki problem na koji mu sugrađani ukažu.

"Zahvalan sam svima koji su mi ukazali svoje povjerenje. Trudiću se i uvažavaću sve prijedloge odbornika iz koje god političke partije budu dolazili", rekao je Škipina novinarima.

Škipina je naveo da je podnio ostavku na mjesto direktora Studentskog centra Pale jer današnjim imenovanjem počinje njegov rad u Skupštini opštine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će biti nastavljena realizacija započetih projekata i da su za njih već izdvojena sredstva.

"Sigurno je da ćemo voditi računa o stabilnosti opštinskog budžeta u narednom periodu, koji neće biti nimalo jednostavan zbog pandemije virusa korona", istakao je Jugović.

Na današnjoj sjednici za direktora Kulturno-sportskog centra, na osnovu sudskog rješenja, ponovo je imenovan Marko Sikima iz SDS-a, koji će ovu funkciju obavljati do kraja mandata.

Prije Sikime, ovu funkciju obavljao je Miroslav Simović, koji je juče podnio ostavku.

Тагови: