Sjednica Štaba za vanredne situacije u Bijeljini

  • 18.03.2020. 19:18

Zaraženih korona virusom u Bijeljini još uvijek nema. Tri osobe trenutno su u karantinu, a pod nadzorom 563 lica, što je 190 lica više u odnosu na prethodni dan. Jedna od pacijentkinja koja se nalazila u izolaciji u Bijeljinskoj bolnici, negativna je na COVID-19 i otpuštena iz izolacije.

"U međuvremenu smo primili još jednu osoba koja dolazi sa zaraženog područja, koja ima povišenu temperaturu i gripozni sindrom. Uzorci su uzeti na analizu i poslati u institut. Očekujemo rezultate, do tada je ta osoba u karantinu. Znači ukupno do sada imamo 3 osobe u karantinu, u međuvremenu očekujemo analize prethodna 2 pacijenta", kaže Prim. dr Milica Lovrić - direktor JU Opšta bolnica "Sveti Vračevi".

Širenju zaraze doprinosi najviše dolazak ljudi na naše prostore iz zaraženih područja, kaže gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Zbog toga će biti pooštrena kontrola kućne izolacije.

"Prema onome što mi dobijamo sa terena, veliki broj tih lica koja dobiju rješenje o samoizolaciji, o postupanju mjera zaštite, da to ne poštuju, i sa terena nam govore da smo u obavezi i da moramo ta lica iskontrolisani. U skladu sa zakonom, oni će biti iskontrolisani, kontrolisaće ih policija, uz pomoć komunalne policije. I ako se ne budu pridržavali svih tih mjera, da li je to izolacija u domu, kući, ili eventualno nekom drugom mjestu, biće kazne", kaže Mićo Mićić - gradonačelnik Bijeljine.

"Kada je u pitanju koordinacija između inspekcijskih organa, zdravstveno-sanitarne inspecije na graničnim prelazima i državne granične službe, dogovorili smo se da ažuriramo tu saradnju u smislu blagovremenog dostavljanja spiskova lica kojima je izdato rješenje za samoizolaciju, da bismo moli lakše da kontrolišemo te osobe koje se nalaze u samoizolaciji", kaže Duško Milovanović - direktor Doma Zdravlja Bijeljina.

Građevinske firme i stovarišta u Bijeljini nastavljaju sa normalnim radom, kao i autopraonice i radnje sa dijelovima za automobile. Restoranima koji se bave keteringom dozvoljeno je dostavljanje hrane, ali uz stroge mjere zaštite, poručio je Mićić. Svi ugostiteljski objekti zatvoreni su do daljnjeg.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)