Krsna slava MUP-a Srpske

Sjećanje na junake koji su dali živote za Srpsku

  • 21.11.2018. 19:07

Ne smijemo zaboraviti one koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, poručuje to ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Danas su pripadnici MUP-a obilježili krsnu slavu, Svetog Arhangela Gavrila. Zapaljene su svijeće i položeni vijenci na centralno spomen-obilježje u Banjaluci. 

"Na spomeniku gdje su upisana 782 imena naših junaka održali smo parastos i pomen svim našim vitezovima i junacima koji su položili svoje živote za Republiku Srpske. To je naša obaveza i naša dužnost da se na ovaj dan sjećamo njih, ali i čitavih godinu dana, ali ovaj dan je poseban u njihovu pomen," rekao je Lukač.

Najviše predstavnike vlasti Republike Srpske dočekala je počasna jedinica MUP-a. Predali su raport predsjednici Srpske. 

Željka Cvijanović podsjeća da je uloga policije najbitnija za bezbjednost Republike Srpske. Obećava da će zbog toga nova Vlada RS nastaviti da ulaže.

"Ja sam zadovoljna što sam kao predsjednik Vlade bila u poziciji da u prethodnim godinama uložimo mnogo više sredstava u oblasti bezbjednosti, u naoružanje, opremanje, izgradnju objekata za našu policiju, nego što je to bilo moguće u nekim prethodnim vremenima kad smo bili pritisnuti krizom i sigurna sam da će opredeljenje nove Vlade biti, tako smo se i dogovorili, i mandatar i ja i ministar Lukač, da treba nastaviti sa tim ulaganjima," rekla je Cvijanovićeva.

"Okupljeni smo ovdje da pokažemo i iskažemo svoju zahvalnost svima onima koji su za slobodu dali svoje živote, okupljeni i da evociramo uspomene na prije sto godina oslobađanja Banjaluke, i da iskažemo naše opredeljenje da slobodu koju smo stekli, koja je bila rezultat svih tih stradanja, da smo spremni da čuvamo," rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Stradalih pripadnika MUP-a prisjetili su se danas širom Srpske. U više  gradova i opština zapaljene su svijeće i položeni vijenci.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)