Radovan Višković

Šipovo i Mrkonjić Grad mogu da računaju na pomoć Vlade Srpske

  • 02.10.2019. 19:24

Opština Šipovo može i mora bolje da iskoristi prirodne potencijale sa kojima raspolaže u cilju svog privrednog razvoja, a u tome će imati podršku Vlade RS. Poručeno je poslije sastanka premijera Radovana Viškovića i Milana Kovača, načelnika opštine. 

Bolna tačka ove opštine je nerad gipsare "Volari". Predsjednik Vlade je rekao da su neka od rješenja pokretanje stečaja ili dodijeljivanje koncesije drugom zainteresovanom investitoru, koji su se već javili. 

"Siguran sam da je ono što je kandidovano od strane načelnika danas prema meni kao predsjendiku Vlade i mojim saradnicima, da ćemo mi to sve ozbiljno razmotriti, analizirati i dati vrlo brzo odgovore prema lokalnoj zajednici", kaže Višković.

"Neke stvari smo dogovorili, usaglasili i očekujemo dalju koordinaciju. Mislim da ćemo biti zadovoljni ishodom današnjih razgovora, jer će se rezultati vrlo brzo vidjeti", rekao je Kovač. 

U Mrkonjić Gradu mogu da računaju na pomoć Vlade u rekonstrukciji Gradskog stadiona i izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni Podbrdo. Vlada i opština će i dalje dobro sarađivati u svim projektima od interesa za Mrkonjić Grad, obećao je premijer nakon sastanka sa načelnikom Divnom Aničić. 

"Stadion, zaista je skupa rekonstrukcija, uradili smo projekta, to košta negdje oko 400.000 maraka. Ja očekujem bar jednu četvrtinu kao pomoć od Vlade, a ostalo ćemo se mi potruditi iz budžeta. A slično je i sa poslovnom zonom u Podbrdu", kaže Divna Aničić, načelnik opštine Mrkonjić Grad. 

"Opština Mrkonjić Grad je jedna od uređenih lokalnih zajednica i nema nekih posebnih problema. Razmotrili smo mogućnosti, šta je to za ovu lokalnu zajednicu značajno u narednim periodu, godinu dana, šta to oni planiraju i gdje bi trebala pomoć Vlade RS", kaže Višković.

Posjetu krajiškim opštinama premijer Srpske Radovan Višković iskoristio je i da obiđe preduzeća koja su perjanice privrednog razvoja u ovom dijelu Republike Srpske. 

Sa upravom Fabrike za proizvodnju silicijum metala "R-S silikon" u Bjelajcu, premijer je razgovarao o tome kako im Vlada može pomoći da u proširenju proizvodnih kapaciteta i povećanju  broja zaposlenih. Iz uprave kompanije kažu da ne planiraju nova zapošljavanja, ali da nemaju ni viška zaposlenih.

Razgovarali smo o mogućim investicijama u obnovljivu energiju. O tome zaista  počinjemo razmišljati zato što budućnost to traži, iziskuje od nas", kaže Gvido Duzi, predsjednik Uprave kompanije "Metalege". 

"Mi smo spremni da ovakve investitore prihvatimo u RS, da im pomognemo  i da ih ohrabrimo da i dalje ulažu u Republiku Srpsku, jer sa ovakvim investicijama i ljudima mi možemo samo ići naprijed", kaže Višković.

Fabrika "R-S silikon" u Bjelajcu značajna je za Mrkonjić Grad zbog zapošljavanja, ali i zato jer su sponzori mnogih sportskih i kulturnih manifestacija.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?