SIPA provjerava podatke Miloša Lučića

  • 08.05.2020. 20:01

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerava podatke o kandidatu za ministra u Savjetu ministara Milošu Lučiću, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

Miladinović je dodao da Sipa postupa po zahtjevu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i da se provjerava tačnost informacija koje je Lučić naveo na obrascu izjave Centralne izborne komisije (CIK).

Prema Miladinovićevim riječima, rok za provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara propisan Zakonom o Savjetu ministara iznosi 30 dana, a počinje teći od dana primanja zahtjeva.

Srna nezvanično saznaje da bi Sipa mogla završiti provjere već do naredne sjednice Predstavničkog doma Palamentarne skupštine BiH, tako da nije isključeno da bi se imenovanje Lučića za ministra za ljudska prava i izbjeglice moglo naći na zasjedanju planiranom za petak, 15. maj.

Iz CIK-a je Srni ranije rečeno da su izvršili provjere za Lučića, novog kandidata DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i da su dali saglasnost da nema nikakvih smetnji da bude izabran.

Тагови: