Poboljšanje materijalnih uslova za radnike

Sindikat pravosuđa: Hitno nastaviti razgovore sa ministarstvom

  • 01.03.2019. 11:14

Sindikat pravosuđa Republike Srpske istakao je da je neophodno hitno nastaviti razgovore ovog sindikata sa predstavnicima Ministarstva pravde Srpske radi poboljšanja materijalnih uslova za radnike zaposlene u pravosudnim institucijama.

Iz ovog sindikata je saopšteno da poboljšanje materijalnih uslova za radnike zaposlene u pravosudnim institucijama traže jer primanja primanja zaposlenih u tim institucijama Srpske nisu povećavana deset godina, osim zadnjeg povećanja od 30 KM. 

Sindikalci navode i da su u platu uračunati troškovi toplog obroka i regres, ocjenjujući da njihove plate spadaju među najmanja primanja od svih budžetskih korisnika. 

U saopštenju je navedeno da su primanja zaposlenih u pravosudnim institucijama manja 3,5-6,5 puta od primanja nosilaca pravosudnih funkcija. 

Sindikat pravosuđa podsjeća da su troškovi života u periodu od 2008-2019. godine, prema zvaničnim podacima, povećani za 25 do 30 odsto, kao i da u pravosudnim institucijama Srpske rade službena lica u posebno otežanim uslovima rada, kao što je slučaj u kazno-popravnim ustanovama i sudskoj policiji. 

Ovaj sindikat smatra i da u pravosudnim institucijama Srpske nema viška zaposlenih, navodeći da u pojedinim institucijama radi manje administrativnih radnika, dok se obim poslova u zadnjih 10 godina izuzetno povećao, usljed reforme pravosuđa i uvođenja elektronske evidencije predmeta.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина