Derventa

Simiću za peti mandat podrška 11 političkih subjekata

  • 03.07.2020. 14:50

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić dobio je danas podršku za ponovnu kandidaturu na ovu funkciju od 11 političkih subjekata, sa kojima je potpisao sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za načelnika i o raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa.

U borbi za peti mandat podršku je dobio od SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DNS-a, NDP-a, Demosa, HDZ-a, Socijaldemokratske partije, Hrvatske stranke, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srpske.

Simić, koji je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a, istakao je da je zadovoljan što kao kandidat za peti mandat već ima podršku 11 političkih subjekata.

- To je moja satisfakcija. Veliko hvala predstavnicima stranaka koji su danas ovdje. Samo dvije stranke su u opoziciji - SDS i PDP, kojima želim sve dobro. Želim da izbori prođu fer, bez zamjerki - rekao je Simić.

On je naveo da je ranije dobio podršku svoje stranke za novu kandidaturu i da je današnji sporazum protokol kojim se reguliše ponašanje na izborima, ali i poslije izborne kampanje.

- Ovo je protokol kako ćemo se ponašati u izborima jedni prema drugima, da ne pravimo turbulencije, a nakon izbora sporazum je definisao kako se treba ponašati, da pravimo stabilnu skupštinsku većinu u ovom sastavu i rekao bih sve za Derventu - rekao je Simić.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Derventa Slaven Gojković ističe da je pohvalno što je sadašnji načelnik i kandidat za načelnika obezbijedio podršku 11 političkih subjekata.

- Smatramo da će Simić ponovo biti načelnik opštine nakon ovih izbora. Iz godine u godinu imao je podršku Socijalističke partije, imali smo korektnu i dobru saradnju, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata na dobrobit naših građana - rekao je Gojković.

Potpredsjednik OO SNSD-a Igor Žunić, koji je i šef Izbornog štaba SNSD-a, istakao je da Simić ima široku podršku u kandidaturi.

- Ponosan sam na to, to znači da su on i SNSD dobro radili svih ovih godina. Mislim da će biti najšira podrška u Republici Srpskoj, a podrška je 11 političkih subjekata koji aktivno učestvuju na izborima - rekao je Žunić.

On je istakao da će i u naredne četiri godine Derventu voditi ova vlast zajedno sa koalicionim partnerima.

- Imamo puno obaveza i ciljeva. Mi smo svi za dobro Dervente. Vjerujem da će i oni koji će ostati u opoziciji na neki način i dalje sarađivati jer nam je cilj isti - bolji život za građane Dervente. U tome je poenta i tako treba da vodimo kampanju - rekao je Žunić.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.