Derventa

Simiću za peti mandat podrška 11 političkih subjekata

14:50, 03.07.2020.
Izvor: Srna
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić dobio je danas podršku za ponovnu kandidaturu na ovu funkciju od 11 političkih subjekata, sa kojima je potpisao sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za načelnika i o raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa.

U borbi za peti mandat podršku je dobio od SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DNS-a, NDP-a, Demosa, HDZ-a, Socijaldemokratske partije, Hrvatske stranke, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srpske.

Simić, koji je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a, istakao je da je zadovoljan što kao kandidat za peti mandat već ima podršku 11 političkih subjekata.

- To je moja satisfakcija. Veliko hvala predstavnicima stranaka koji su danas ovdje. Samo dvije stranke su u opoziciji - SDS i PDP, kojima želim sve dobro. Želim da izbori prođu fer, bez zamjerki - rekao je Simić.

On je naveo da je ranije dobio podršku svoje stranke za novu kandidaturu i da je današnji sporazum protokol kojim se reguliše ponašanje na izborima, ali i poslije izborne kampanje.

- Ovo je protokol kako ćemo se ponašati u izborima jedni prema drugima, da ne pravimo turbulencije, a nakon izbora sporazum je definisao kako se treba ponašati, da pravimo stabilnu skupštinsku većinu u ovom sastavu i rekao bih sve za Derventu - rekao je Simić.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Derventa Slaven Gojković ističe da je pohvalno što je sadašnji načelnik i kandidat za načelnika obezbijedio podršku 11 političkih subjekata.

- Smatramo da će Simić ponovo biti načelnik opštine nakon ovih izbora. Iz godine u godinu imao je podršku Socijalističke partije, imali smo korektnu i dobru saradnju, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata na dobrobit naših građana - rekao je Gojković.

Potpredsjednik OO SNSD-a Igor Žunić, koji je i šef Izbornog štaba SNSD-a, istakao je da Simić ima široku podršku u kandidaturi.

- Ponosan sam na to, to znači da su on i SNSD dobro radili svih ovih godina. Mislim da će biti najšira podrška u Republici Srpskoj, a podrška je 11 političkih subjekata koji aktivno učestvuju na izborima - rekao je Žunić.

On je istakao da će i u naredne četiri godine Derventu voditi ova vlast zajedno sa koalicionim partnerima.

- Imamo puno obaveza i ciljeva. Mi smo svi za dobro Dervente. Vjerujem da će i oni koji će ostati u opoziciji na neki način i dalje sarađivati jer nam je cilj isti - bolji život za građane Dervente. U tome je poenta i tako treba da vodimo kampanju - rekao je Žunić.