Lider radikala zabrinut

Šešelj: Ako Mladiću urade ono što su meni, to je ravno pokušaju ubistva

15:52, 17.11.2018.
Izvor: avaz
Thumbnail
Telefonsko uključenje srpskog generala u jučerašnju emisiju Milomira Marića zapalilo je region. Zbog obraćanja uživo u programu televizije s nacionalnom frekvencijom iz Mehanizma za krivične sudove kazali su da će pokrenuti istragu kako je došlo do toga da se njihov zatvorenik uključi u program uživo.

"Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju s medijima bez dozvole suda. Riječ je o vjerovatnom kršenju pravilnika o pritvoru" rekla je Helena Egelston.

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke i nekadašnji stanovnik Ševeningena, koji je u trenutku javljanja srpskog generala bio u studiju, izrazio je bojazan da bi bilo kakve sankcije protiv Mladića značile njegovu smrt.

"Vidim da su najavili pokretanje istrage zbog njegovog uključenja. I meni su tako 2003. godine, kada sam se uključio tokom konferencije za medije SRS-a. Na mjesec su mi zabranili sve kontakte i posjete i tako ponavljali sedam mjeseci. Ja sam tada bio potpuno zdrav, a ako nešto slično sada urade njemu i ako ga odsjeku od porodice, to bi bilo ravno pokušaju ubistva" rekao je Šešelj.

On je isto rekao da Mladić nije bio svjestan da se njegov sin nalazi u studiju, što je notorna laž, s obzirom na to da je Mladić pozdravio prisutne i pozvao Marića da ga dođe intervjuisati, a druga Šešelja na partiju šaha.