Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Zaražena tri medicinska radnika, dvije osobe na respiratorima

  • 27.03.2020. 10:28

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, saopštio je da je kod 34 osobe juče potvrđen virus korona, a među njima su i tri ljekara.

Šeranić je poručio da zdravstvene ustanove obavljaju sve što je potrebno da se njihovi kontakti stave pod nadzor.

"Radi se o dva ljekara i jednom tehničaru. Dva ljekara su iz javnih zdravstvenih ustanova, tehničar iz privatne. Ono što je dobro, ti ljekari posljednjih dana nisu bili na poslu. Kada su u pitanju mjere koje bolnice preuzimaju, one treba da pređu na poseban režim organizacije. U smislu ekipa koje će pokrivati rad same bolnice, a neće međusobno dolaziti u kontakt."

Osobe na respiratoru su vitalno ugrožene, boluju od hroničnih oboljenja. Prati se njihovo zdravstveno stanje i vidjećemo šta će biti. U skladu sa međunarodnim preporukama liječimo oboljele, poručuje Šeranić.

"Na UKC je 27 pacijenata sa srednjom teškom kliničkom slikom. Dvije osobe na respiratoru, obje imaju hronična oboljenja, tako da to ide u skladu sa onom situacijom kako je bilo i u drugim zemljama sa osobama koje koriste respirator", rekao je Šeranić.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.