Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić u Zvorniku: Јoš kvalitetnije usluge zdravstvene i socijalne zaštita

  • 13.10.2020. 14:43

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je u Zvorniku sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem, direktorima Doma zdravlja i Centra za socijalni rad o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i projektima i ulaganjima u zdravstvene ustanove u ovom gradu.

Velika izdvajanja vlada Srpske i Srbije za uređenje Bolnice, odnosno Doma zdravlja omogućiće uslove kojima se mogu pohvaliti i puno razvijenije države, kaže gradonačelnik Zvornika.

"Zahvalni smo i ministru Šeraniću za sva sredstva koja smo dobili, za rekonstrukciju i dogradnju Bolnice i sve ono što se čini da zdravstveni sistem izdrži uslove u kojima posluje u vrijeme pandemije", rekao je Stevanović.

Na sastanku je naglašeno da će projekti rekonstrukcije Doma zdravlja, dogradnje i uređenja Bolnice, koji su u toku, kao i obezbjeđivanje funkcionalnijeg prostora za Centar za socijalni rad, dodatno unaprijediti zdravstvenu i socijalnu zaštitu. To će omogućiti bolje uslove za rad i kvalitniju uslugu, istakao je Šeranić.

"Dobro je da se infrastrukturno rješavaju obje ustanove - i Dom zdravlja i Centar za socijalni rad, čime će se omogućiti pružanje kvalitetnijih usluga", rekao je Šeranić.

Šeranić je razgovarao i sa rukovodstvom zvorničke Bolnice, a glavne teme bile su funkcionisanje ove ustanove i planovi za naredni period.