Istočno Sarajevo

Šeranić: U martu preselje odjeljenja u Bolnicu Srbija

  • 06.02.2019. 16:35

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u toku marta očekuje preseljenje odjeljenja iz stare bolnice u Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Tokom današnje posjete Bolnici "Srbija", Šeranić je naglasio da ona ima potencijal za razvoj što se pokazalo kroz saradnju sa Olimpijskim centrom "Jahorina" u nedavnoj akciji preventivnih mamografskih pregleda, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.  

"Nova Bolnica sa novom opremom i novim rukovodstom daje nam mogućnost da za zdravstvene radnike i pacijente obezbijedimo novi početak. Upravo zahvaljujući blizini Jahorine može se razmišljati u pravcu razvoja dnevne hirurgije, ali i drugih usluga", istakao je Šeranić.  

On je rekao da će stara dugovanja biti rješavana sukcesivno, kada bude određen model ne samo za ovu nego i druge ustanove u Republici Srpskoj. 

"U tom smislu, inicijative, dobra rješenja i unapređenje poslovanja očekujem od svih rukovodilaca zdravstvenih ustanova", poručio je Šeranić. 

Šeranić se danas u Istočnom Sarajevu sastao i sa predstavnicima sindikata ove zdravstvene ustanove, te predstavnicima izvođača radova izgradnje nove Bolnice i timom za sprovođenje projekta izgradnje i preseljenja odjeljenja u novu Bolnicu. 

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija informisao je ministra da se naknade za radnike koje ne proizilaze iz plate iz ove godine redovno islaćuju i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju finansijskog poslovanja. 

Šešlija je izrazio potrebu da Bolnica uspostavi saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama, naročito u domenu podrške eminentnih stručnjaka i edukacije za mlade ljekare u Bolnici "Srbija". 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина