Istočno Sarajevo

Šeranić: U martu preselje odjeljenja u Bolnicu Srbija

16:35, 06.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u toku marta očekuje preseljenje odjeljenja iz stare bolnice u Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Tokom današnje posjete Bolnici "Srbija", Šeranić je naglasio da ona ima potencijal za razvoj što se pokazalo kroz saradnju sa Olimpijskim centrom "Jahorina" u nedavnoj akciji preventivnih mamografskih pregleda, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.  

"Nova Bolnica sa novom opremom i novim rukovodstom daje nam mogućnost da za zdravstvene radnike i pacijente obezbijedimo novi početak. Upravo zahvaljujući blizini Jahorine može se razmišljati u pravcu razvoja dnevne hirurgije, ali i drugih usluga", istakao je Šeranić.  

On je rekao da će stara dugovanja biti rješavana sukcesivno, kada bude određen model ne samo za ovu nego i druge ustanove u Republici Srpskoj. 

"U tom smislu, inicijative, dobra rješenja i unapređenje poslovanja očekujem od svih rukovodilaca zdravstvenih ustanova", poručio je Šeranić. 

Šeranić se danas u Istočnom Sarajevu sastao i sa predstavnicima sindikata ove zdravstvene ustanove, te predstavnicima izvođača radova izgradnje nove Bolnice i timom za sprovođenje projekta izgradnje i preseljenja odjeljenja u novu Bolnicu. 

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija informisao je ministra da se naknade za radnike koje ne proizilaze iz plate iz ove godine redovno islaćuju i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju finansijskog poslovanja. 

Šešlija je izrazio potrebu da Bolnica uspostavi saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama, naročito u domenu podrške eminentnih stručnjaka i edukacije za mlade ljekare u Bolnici "Srbija".