Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS

Šeranić: Savremenom opremom do unapređenja zdravstevne usluge

  • 28.10.2020. 11:09

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem o trenutnoj epidemiolškoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i o digitalizaciji rendgen opreme višegradskog Doma zdravlja.

Šeranić je rekao da će savremenom opremom u Domu zdravlja u Višegradu biti unaprijeđena zdravstvena usluga.

- Razgovarali smo i o načinu buduće organizacije Doma zdravlja u okviru trenutne epidemiološke situacije, koji podrazumijeva unapređenje prijemnog kapaciteta ambulanti i ostvarivanje prava pacijenata u svakoj lokalnoj zajednici - istakao je Šeranić.

On je naveo da aktuelna epidemiološka situacija nalaže kako pristupiti mjerama i da se svaka država prilagođava i pristupa situaciji na svoj način.

- Institut za javno zdravlje Republike Srpske sedmično analizira trendove i prati epidemiološke izvještaje koji dolaze sa terena, odnosno iz domova zdravlja, te na osnovu toga predlaže Republičkom štabu kako treba dalje djelovati - istakao je Šeranić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da Vlada Republike Srpske ima izuzetan odnos prema ovoj opštini.

- Nedavno je Dom zdravlja od Vlade dobio 30.000 KM za savremeni rendgen aparat, za šta smo veoma zahvalni. Razgovarali smo i o pomoći za Centar za socijalni rad, jer njihove prostorije nisu adekvatne, a u narednih nekoliko mjeseci zamijenićemo ih sa prostorijama Poreske uprave Republike Srpske i adekvatno ih opremiti - naglasio je Đurević.

Podsjetio je da će, uz pomoć Vlade Republike Srpske, Dom zdravlja u Višegradu ući u projekat energetske efikasnosti.

- Na takav način, ova ustanova će biti dodatno opremljena i osavremenjena, što će omogućiti bolje uslove za sve zaposlene i one kojima su potrebne usluge Doma zdravlja - rekao je Đurević.

Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović zahvalila je ministru Šeraniću na današnjoj posjeti, te dodala da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo svestrano pomaže svim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i direktor Centra za socijalni rad Dejan Savić i direktor Hidroelektrana na Drini Nedeljko Perišić.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.