Alen Šeranić

Epidemiološka situacija u Doboju pod kontrolom

  • 04.05.2020. 19:18

Oni koji su doveli do unutar bolničke infekcije u dobojskoj bolnici, moraće da odgovaraju. To je poruka resornog ministra Alena Šeranića nakon posjete toj zdravstvenoj ustanovi.

Stanje je poručuje, pod kontrolom, ali su infekcija u staračkom domu u Derventi i na dobojskom internom odjeljneju doveli do većeg broja zaraženih.
 
"Da se povuče odgovornost svih onih koji su u lancu upravljanja bilo odjelnjena odsjeka bilo dijelom same bonice, ne rade dovoljno i protiv onih zdravstvenih radnika koji ne koriste ličnu zaštitnu opremu, iskustva su pokazala da obična hirurška maska može da pomogne mnogo, a da se govori o sprečavanju virusa korona", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
 
Bolnička komisija će sve da ispita. Opreme kažu, imaju dovoljno. Interno odjeljenje podijelejno je u dva dijela i u gornjem će biti svi pacijenti te službe, koji su negatovni. Smatraće se suspektnim.
 
"Tako da će naši radnici raditi u zaštitnim odijelima ne da se boje nego da bi detaljno zaštitili seba jer je u samom dijelu bila infekcija. Na donjem dijelu gdje je koronarna jedinica mi smo odredili da će dolaziti novi pacijenti", istakao je Mladen Gajić, direktor JU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.
 
Optužbama da je dobojska bolnica žarište i da su u njoj zuaraženi pacijenti drugih opština, nemaju mjesta. Tako na prozivke načelnika Teslića, odgovara prvi čovjek Doboja. 

"Nisu u najmanju ruku mogli reći korektni iz razloga što ovi zdravstevni radnici koji su liječili te pacijente nisu bježali od svog poslam već su htjeli da pruže zdravstvenu zaštitu svim građanima našeg grada, naše regije i to su radili", naglasio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.
 
U dobojskoj bolnici leže 42 pacijenta pozitivna na kovid. Ima kapaciteta za smještaj potencijalnih oboljelih. Razmatra se mogućnost da pacijenti sa lakšom kliničkom slikom budu smještani u dobojski Đački dom.
 

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!