Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Radićemo na usavršavanju naših zdravstvenih radnika u Kini

  • 14.03.2019. 15:57

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je početak izgradnje nove zgrade bolnice važan dan za Doboj i zdravstveni sistem Srpske, te da će Vlada sa kineskim partnerima nastaviti ulaganja u infrastrukturu i opremu u bolničkom sektoru.

"To će biti savremena ustanova smještena na jednoj lokaciji koja će moći da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu ove regije", naveo je Šeranić. 

On je istakao da će nova zgrada bolnice u Doboju imati oko 27.000 metara kvadratnih korisnog prostora. 

"Radićemo i na edukaciji, obrazovanju i usavršavanju naših zdravstvenih radnika u Kini da bismo imali nove zdravstvene usluge u Srpskoj", rekao je Šeranić. 

Ambasador Kine u BiH Đi Ping rekao je da je izgradnja nove zgrade bolnice u Doboju prvi takav kineski projekat u Republici Srpskoj, BiH, ali na Balkanu, i izrazio uvjerenje da će, kao i Termoelektrana u Stanarima, biti primjer odlične saradnje Kine i Srpske. 

On je uvjeren da će kineska kompanija "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" realizovati projekat izgradnje nove bolnice u Doboju na vrijeme i prema najvišim standardima. 

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić zahvalio je za podršku Vladi Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za početak realizacije jednog od kapitalnih projekata u ovom gradu. 

"Grad Doboj i regija dobijaju savremenu bolnicu i siguran sam da će svi radnici imati bolje uslove i opremu za rad, a građani bolje zdravstvene usluge", rekao je Jerinić. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kine u BiH Đi Ping položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a, koju će prema principu "ključ u ruke" graditi "Čajna sinofarm internešnel korporejšn". 

Nova bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije Republike Srpske, te Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona u Federaciji BiH. 

Osim centralnog objekta, predviđena je izgradnja i tehničkog objekta. 

Sva odjeljenja i službe projektovani su u skladu sa evropskim standardima, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина