Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske

Šeranić: Prvo iskoristiti kapacitete Srpske, pa onda usluge Srbije

  • 31.01.2020. 15:50

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas Srni, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja Srpske i Srbije, da je cilj da budu iskorišteni kapaciteti Srpske u oblasti zdravstvenog osiguranja, a potom usluge zdravstvenih ustanova u Srbiji, shodno povoljnim uslovima koje dobijaju pacijenti iz Srpske za liječenje.

Šeranić je naveo da Sporazum daje osnov za dalje aktivnosti po pitanju saradnje fondova zdravstvenog osiguranja i liječenja pacijenata u Srbiji iz Republike Srpske.

"Shodno aktivnostima koje je Srbija imala po pitanju svog zdravstvenog sistema, tražili smo najbolji mogući način da organizujemo liječenje svojih pacijenata, kao i da standardizujemo cijene usluge koje za naše pacijente plaća Fond zdravstvenog osiguranja Srpske", rekao je Šeranić.

Šeranić je zahvalio zvaničnicima Srbije na podršci u vezi sa svim onim što će se u narednom periodu realizovati kada je riječ o liječenju pacijenata iz Republike Srpske u Srbiji.

On je dodao da će u narednom periodu Fond zdravstvenog osiguranja Srpske zajedno sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja Srbije dogovoriti metodologiju utvrđivanja tačnih cijena usluga zdravstvenih ustanova u Srbiji, a koje se ne mogu pružiti u Srpskoj.

U Beogradu je danas potpisan Sporazum o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja između Srpske i Srbije, a koji će omogućiti pacijentima iz Srpske liječenje u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ne samo onima sa kojima fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ima potpisan ugovor.

Sporazum su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, direktor fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Dejan Kusturić i direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Srbije Sanja Radojević Škodrić. 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина