Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Preporuka da se odgode ekskurzije zbog širenja virusa korona

  • 24.02.2020. 21:12

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je preporuka resornog Ministarstva da se odgode đačke ekskurzije u narednom periodu zbog širenja virusa korona u Italiji.

Gostujući u Dnevniku plus RTRS-a ministar zdravlja istakao je da u Srpskoj nema razloga za paniku, te da je pripremljen prostor u UKC-u i bolnicama u Bijeljini i Istočnom Sarajevu za smještaj oboljelih.

"Shodno trenutnoj situaciji preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske biće da se odgode ekskurzije u narednom periodu, prije svega iz razloga širenja samog virusa u Italiji i mogućnosti kontakata. To je naša preporuka", istakao je on.

Naglasio je da će Ministarstov pratiti situaciju i dalje.

"Vrlo je važno da ljudima koji planiraju određena putovanja kažemo da prate informacije koje dolaze od relevantnih institucija i da shodno tome planiraju svoja putovanja, ukoliko je moguće da odgode za neki drugi period. Mislim da bi to bilo značajno i po njih i po cijelu zajednicu", izjavio je Šeranić za RTRS.

Podsjetimo, Vlada Italije uvela je vanredne mjere i u potpunosti zatvorila deset gradova jugoistočno od Milana. Broj oboljelih do sada je preko 150, a ima i preminulih. Vlasti u Italiji su najavile prekid svih direktnih vazduhoplovnih linija sa Kinom. Takođe su preduzeli restriktivne mjere u 11 gradova i lokaliteta.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.