Šeranić: Pozivam dušebrižnike da ponude bolje uslove za nabavku vakcine

  • 12.02.2021. 13:18

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Repulbike Srpske Alen Šeranić pozvao je "dušebrižnike, koji licitiraju cijenom vakcina protiv virusa korona", da nadležnima ponude volje uslove za nabavku.

"Ukoliko imaju bolju ponudu vakcine, koja podrazumijeva cijenu kod proizvođača, troškove dobavljača, logistike, čuvanja, distribucije, prevoza, PDV-a, carine, ograničene marže i svega ostalog što podrazmuijeva proces vakcinacije, neka se jave i Ministarstvo zdravlja će vrlo rado da je razmotri. Biću srećan ukoliko imamo bilo koji bolji uslov da nabavimo vakcinu", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Šeranić je ponovi da je proces navakve vakcina javan i transparentan, te da ni u jednom trenutku niko nije pokušao da bilo koju informaciju prikaže na drugačiji način nego onako kako jeste.

"Što se tiče same cijene vakcina, mi smo upoznati kako stoje cijene vakcina na tržištu kod proizvođača, ali svaki od međunarodnih dobavljača formira svoju određenu cijenu i dostavljaju svoju ponudu. Odbacujem bilo kakve špekulacije i bilo kakve tvrdnje suprotne onome što dokumenti govore", poručio je Šeranić.

On je još jednom apelovao da se vakcinacija ne korsti u političke svrhe, jer je riječ o najvećem javno zdravstvenom dometu čovječanstva.

"Dajte da i dalje budemo solidarni i da ovaj proces završimo onako kako treba i dolikuje. Pozivam građane da se vakcinišu i da obezbijedimo bolju kontrolu epidemije", naglasio je Šeranić.

Šeranić je ponovio da ima naznaka od proizvođača da bi sljedeće sedmice u Republiku Srpsku trebalo da dođe novi kontigent određene količine doza vakcine.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?