Moderna poliklinika

Šeranić obišao radove na Univerzitetskoj bolnici u Foči

19:01, 21.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Zgrada nekadašnjeg studentskog doma u krugu Univerzitetske bolnice Foča, pretvara se u modernu polikliniku. Planirano je da građevinski radovi budu završeni do kraja avgusta i da, nakon opremanja, već u septembru počne sa radom. 

"Poliklinika će imati preko 30 ambulanti, tu će se nalaziti sve ambulante koje pripadaju našoj bolnici, od hirurških preko internističkih svih odjeljenja. Biće raspoređene u tri nivoa i dobiće kompletnu orpemu", kaže Radmila Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča.

Uz novu polikliniku, radi se rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta B sa novim opreacionim salama, koronarnom jedicom, kompletnom radiološkom opremom i angio salom. Novu opremu dobiće sva bolnička odjeljenja.Vlada SRepublike Spske je, u modernizaciju te ustanove, uložila 16,3 miliona maraka.

"Tako da će bolnica u Foči dobiti svoje kapacitete kojima će moći uz kadar koji ovdje obrazuje, a koji ja uvijek napominjem kroz svoje izjave, gdje govorim o dodatnom kvalitetu Univerzitetske bolnice u Foči, jer zato i nosi naziv univerzitetska, omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja.

Radovi na modernizaciji Univerzitetske bolnice u Foči počeli su u maju, a rok za završetak je 12 mjeseci.