Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Bolnica u Trebinju dobro odgovara na sve izazove

  • 14.04.2021. 16:42

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da Bolnica u Trebinju dobro odgovara na izazove u vezi sa virusom korona i kada je riječ o povećanju broja pacijenata, liječenju i organizaciji rada.

Šeranić je nakon posjete kovid odjeljenju izrazio zadovoljstvo zdravstvenim stanjem pacijenata i njihovim oporavkom, ali i entuzijazmom zdravstvenih radnika, na čemu im je zahvalan.

Nakon što je posjetio kovid odjeljenje, Šeranić je u izjavi novinarima podsjetio da su Vlada i Kompenzacioni fond prošle sedmice doznačili određena sredstva Bolnici Trebinje za poboljšanje kiseoničke mreže, te dodao da je zadovoljan situacijom sa respiratorima i zaštitnom opremom u ovoj ustanovi.

Kada je riječ o broju umrlih pacijenata od virusa korona u Hercegovini, Šeranić je rekao kako svaki smrtni slučaj zabrinjava, ali da je treći talas epidemije takav i da postoji soj koji daje mnogo teže komplikacije bolesti.

- Riječ je o produženom liječenju pacijenata koji ostaju do 14 dana u bolnici, temperatura traje mnogo duže i mnogo teže se dolazi do stabilizacije situacije. Činimo sve da kroz napore zdravstvenih radnika odgovorimo što je bolje moguće i sačuvamo zdravlje i život stanovnika - poručio je Šeranić.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta rekao je da je od početka epidemije više od 1.200 pacijenata iz svih dijelova regije liječeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Danas imamo 84 pacijenta, od kojih 39 iz ostalih hercegovačkih opština. Na kiseoničkoj terapiji je 61 pacijent, a tri su na neinvazivnim respiratorima. Razveli smo 101 kiseoničko mjesto, u toku je razvođenje na još 30 kiseoničkih mjesta tako da će trebinjska Bolnica moći da odgovori u maksimalnom kapacitetu na potencijalne nove talase - naveo je Lambeta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se prilikom posjete kovid odjeljenju uvjerio da su pacijenti prezadovoljni uslugom medicinskog osoblja i ljekara.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок