Član GO Socijalističke partije

Selak: Republika Srpska je realnost, a retorika SDA pripada prošlosti

  • 23.01.2019. 15:42

Reagujući na najavu SDA o preispitivanju naziva Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Glavnog odbora Socijalističke partije Goran Selak izjavio je da bi predstavnicima SDA bilo mnogo pametnije da retoriku sukoba ostave u prošlom vremenu, gdje i pripada, a da umjesto Republike Srpske, počnu da preispituju načine kako da poboljšaju kvalitet života narodu koji ih je birao.

"Ukoliko SDA i njihovi predstavnici u državnim institucijama nemaju pametnijeg i prečeg posla od preispitivanja naziva Republike Srpske, slobodno neka preispituju. Na kraju će ionako doći do zaključka da je Republika Srpska realnost, sa kojom bi najbolje bilo da se pomire i da se okrenu radu i saradnji sa drugima, umjesto što stalno insistiraju na sukobu. Čitava ta retorika je iz nekog prošlog vremena, kada su visoki predstavnici ispunjavali sve njihove hirove, kao razmaženoj djeci. Međutim to vrijeme je nepovratno prošlo. Mnogo bolje bi bilo kada bi počeli da preispituju način na koji mogu da obezbijede dostojan život onima koji su ih birali", istakao je Selak.
 
Podsjetimo, SDA saopštila je danas da će putem svojih predstavnika u državnim institucijama, pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja trenutnog naziva Republike Srpske.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.