Imenovan Milan Miličević

SDS smijenio Mektića sa čela izbornog štaba

  • 15.08.2018. 19:25

Dragan Mektić više nije šef Izbornog štaba SDS-a. Predsjedništvo te stranke smijenilo je Mektića prije nekoliko dana, a za šefa Izbornog staba imenovan je Milan Miličević.

Smjenu Mektić nije htio da komentariše za ATV, samo je u kratkoj poruci napisao ''Jok''. Uputio nas je na izjavu drugim medijima a u njoj se pravdao da u smjeni nema ništa sporno jer je postavljen na čelo Izbornog štaba prije nego što su formirane kandidatske liste.

S obzirom na to da je nosilac liste za Parlament BiH, Mektić poručuje da je logično da neko drugi bude šef izbornog štaba. S njim se slaže njegov stranački kolega i novi šef Milan Miličević koji je ostao bez mjesta na kandidatskoj listi, pa ce morati da se zadovolji mjestom šefa štaba.

"Onog momenta kada su ovjerene liste u CIK-u a ministar Mektić je nosilac liste, jednostavno smo to formalizovali na sjednici Predsjedništva prije osam dana i ja sam imenovan nakon konsultacija za šefa izbornog štaba", rekao je  Milan Miličević, šef izbornog štaba SDS-a.

Analitičari misle da su u SDS-u sabrali dva i dva. Razlog zbog koga su se predomislili mogao bi, po Draganu Močeviću, da bude to što im ankete o izbornim rezultatima ne idu u korist i što Miličevića smatraju boljim strategom.

"Mislim da je Dragan Mektić u ovom slučaju bio šef izbornog štaba u kampanji u tom trenutku kad je preovladalo mišljenje da će on najlakše da obezbjedi finansijsku podršku za SDS ali s obzirom da po svim istraživanjima SDS gubi, odnosno ima manju podršku, moguće je da unutar SDS-a došlo do korekcija pa su Milana Miličevića koji je bolji operativac postavili na tu funkciju", rekao je politički analitičar Dragan Močević.

U SNSD-u kažu da su u SDS-u i ranije trebali povući ovaj potez, iako bi za Srpsku bilo značajnije da Mektića smijene sa mjesta ministra bezbjednosti, kaže potpredsjednik SNSD-a, Nikola Špirić. Kaže da je ovo pokušaj SDS-a da izbjegne izborni debakl, mada im, kako kaže Špirić, ni to neće pomoći.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)