Izborni štab

SDS smijenio Mektića

08:34, 15.08.2018.
Izvor: RTRS
Thumbnail
Ministar bezbjednosti BiH i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić više nije šef Izbornog štaba ove stranke za oktobarske izbore, piše Glas Srpske.

Predsjedništvo SDS-a na posljednjoj sjednici smijenilo je Mektića sa te funkcije i umjesto njega za šefa Izbornog štaba imenovalo načelnika Teslića i predsjednika Glavnog odbora ove stranke Milana Miličevića.

Iako smjena prvog čovjeka izborne kampanje, nepun mjesec prije njenog zvaničnog početka, nikako nije uobičajena, Mektić kaže da nema apsolutno ništa sporno u tome.

"Imenovan sam za šefa Izbornog štaba prije nego što su formirane izborne liste. S obzirom na to da sam u međuvremenu stavljen za nosioca liste za Parlament BiH u prvoj izbornoj jedinici, prirodno i logično je da neko drugi bude šef Izbornog štaba. Kada počne kampanja, ja ću svaki dan biti na terenu, šef štaba će imati obaveza preko glave u centrali stranke. Zato je potpuno razumna odluka Predsjedništva stranke da imenuje drugog šefa štaba, a najbolje rješenje je svakako Milan Miličević", naveo je Mektić.

S njim se u potpunosti slaže Miličević, koji kaže da nema apsolutno nikakvih skrivenih motiva u smjeni Mektića i njegovom imenovanju na tu funkciju.

"Kada je imenovan Izborni štab na čelu sa Mektićem, usvojena je i odluka da su moguće smjene u njegovom sastavu nakon što budu usvojene izborne liste. Tom odlukom precizirano je da u Izbornom štabu ne treba da budu osobe koje su na izbornim listama, Zato što postoji mogućnost da na neki način zloupotrijebe svoju ulogu u Izbornom štabu da bi usmjerili kampanju u pravcu koji njima lično odgovara", istakao je Miličević.