Petrovdan je, a Bosića nema

SDS proslavio slavu bez počasnog predsjednika

  • 12.07.2018. 19:09

Slavski kolač, vino, sveštenik, sve je po redu bilo na slavi SDS-a. Samo nije bilo počasnog predsjednika. Ove godine kolač nije lomio Mladen Bosić. Da li je prelomio, ostaje li i pod kojim uslovima, o tome danas niko nije pričljiv.

Lider Stranke Vukota Govedarica je te stranačke lomove pokušao da kompenzuje dolaskom Nedjeljka Milakovića. Socijalista je došao na slavu, ali stranku nije promijenio. Kamere mu danas nisu mile. Nije milo ni Vukoti Govedarici što su o problemima u SDS-u progovorili iz sada već raspuštenog opštinskog odbora SDS-a Čelinac. Nije ih zvao na slavu, ali im jeste poslao tužbe.
 
"Nemam uopšte potrebu da se bavim uvaženim gospodinom koji je iznio neistine na račun generalnog sekretara stranke i stranke uopšte. Mogu samo da kažem da mu spremamo tužbe za klevete i one će biti objavljene za koji dan", poručio je Vukota Govedarica. 

Nije to previše zabrinulo Gorana Tubaka doskorašnjeg predsjednika čelinačkog odbora. Kaže svakako bi volio da se nađe oči u oči sa Vukotom Govedaricom, pa makar to bilo i u sudu. Više ga brine što ni oni, ali ni bilo ko iz mjesnih odbora nije dobro došao na slavu, ali i to je kaže direktna naredba Vukote Govedarice.

"Mi ništa nismo klevetali. Ne znam šta smo mi to klevetali, šta smo mi to izmislili kad smo istinu rekli, a ja dalje ne znam. A to što nije pozvao, njegova je sramota, to sam bio u pravu kad sam rekao da je to pod njegovom direktivom, zato što je postavio ljude koji su radili za sve osim za Srpsku demokratsku stranku", kaže Goran Tubak. 

Pod direktivom ili ne, drugi SDS-ovci na slavi nisu bili raspoloženi za kamere. Interesantno je da Mirko Šarović nije ni došao u Banjaluku, a ni Aleksandra Pandurević. Šuška se da je Šaravić prilično nezadovoljan situacijom u partiji, ali sada talasati neće. I nije jedini. Zato je Dragan Mektić i te kako zadovoljan. Na slavu je stigao usput otkazavši sjednicu operativne grupe koja se svakog četvrtka bavi migrantima. Ko će se baviti SDS-om nakon oktobarskih izbora, tek će biti pitanje. Vukota Govedarica potvrdio je da u svakom slučaju neće biti predsjednik.

Тагови: