Obavijestili Skupštinu

SDS ostao bez Odborničkog kluba u Prijedoru

  • 16.06.2021. 17:04

Povjereništvo SDS Prijedor obavijestilo je Skupštinu grada Prijedora da ih više ne predstavlja Biljana Knežević koja je kao kandidat ove partije na prošlim izborima izabrana u lokalni parlament.

U ovom dopisu se navodi da je Kneževićeva isključena iz stranke, da ne predstavlja SDS i ne istupa u ime ove stranke. Iz prijedorskog SDS-a kažu da zato SDS nema više ni Klub odbornika jer više nema tri nego dva odbornika u Skupštini grada.

Nakon toga Kneževićeva se javila za riječ i navela da se izvinjava zbog ovakvih istupa pojedinaca iz SDS-a.

 – Klub SDS  nastavlja u istom sastavu kao i na pičetku, zahvaljujem kolegama koji su mi i drugi put ukazali povjerenja – poručila je Kneževićeva, misleći na podršku dva odbornika SDS Srđana Adamovića i Predraga Starčevića da i dalje ona obavlja funkciju šefa Kluba odbornika SDS.

 Kneževićeva smatra da odluka Povjereništva SDS Prijedor, koja od Skupštine grada traži da zabrani rad Klubu odbornika SDS u dosadašnjem sastavu nije u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine. Ona kaže da se Disciplinskim pravilnikom SDS-a u disciplinske organe ne ubraja Povjereništvo kao organ koji može da donese disciplinsku mjeru koja je prvostepena, te da Povjereništvo kao organ ne postoji u Statutu SDS-a. Tvrdi da je dopis Skupštini grada trebalo u ovom slučaju da uputi Predsjedništvo SDS, a ne Povjereništvo u gradu na Sani.

(Izvor: Kozarski.com)

Тагови:
  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.