Saopštenje

SDS i PDP ne poštuju zaključke Skupštine, SNSD odlučio da ih zaustavi

  • 15.11.2019. 13:06

S obzirom na to da su se SDS i PDP oglušili o zaključke Narodne skupštine Republike Srpske od kojih se jedan odnosio i na Poslovnik o radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i nastavili da insistiraju na njegovoj izmjeni, SNSD je odlučio da ih zaustavi tako što je predložio svoje članove u komisije parlamenta, saopšteno je iz SNSD-a.

"Da to nismo uradili, SDS i PDP bi ušli u izmjene Poslovnika u čemu bi im pomogla SDA. Osim što su odbili poziv na srpsko jedinstvo, SDS i PDP su pokazali da im odluke najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj ne znače ništa i da oni imaju obaveze prema drugim rukama koje glasaju za njih, iako su glasove i mandate dobili u Republici Srpskoj", naglašavaju iz SNSD-a.

U saopštenju se ističe da su "SDS i PDP, nalazeći izgovor u navodnim projektima koji su zaustavljeni u parlamentarnoj proceduri, i ovaj put odradili posao za Bakira Izetbegovića".

"/Predsjednici SDS-a i PDP-a/ Mirko Šarović i Branislav Borenović misle da je veća šteta od zaustavljanja projekata nego od zaustavljanja volje jednog naroda na izborima i da sve bude gore - njihovog naroda", poručili su iz SNSD-a.