Nikola Špirić

SDS bira između saradnje sa Srpskom i lojalnosti Sarajevu

  • 29.06.2019. 21:18

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potpredsjednik SNSD-a, Nikola Špirić, poručio je gostujući u Centralnim vijestima ATV-a da SDS sutra na izbornoj Skupštini bira između saradnje sa Republikom Srpskom i politike poniznosti i lojalnosti SDA.

Špirić je poručio da nema favorita i da je izbor jednostavan.

"Ili saradnja sa Srpskom ili saradnja sa SDA. U predizbornoj kampanji unutar stranke nagoviještene su nove frakcije", kaže Špirić za ATV.

"Pokazali su punu lojalnost politici SDA i Denisu Zvizdiću, a odbili su saradnju sa Republikom Srpskom. Sutra je izbor jednostavan. Ili saradnja sa institucijama Republike Srpske i lojalnost, ili i dalje izbor poniznosti i saradnja sa SDA. Tu se daje nagovještaj da bi se moglo sa SDA i sa ovom grupacijom oko Zlatka Lagumdžije", i dodaje da bi odbijanje SDS-a lojalnosti SDA i Denisu Zvizdiću bi moglo da popravi poziciju Republike Srpske.

Izborna Skupština SDS-a je zakazana za sutra, a danas je Mićo Mićić odustao od kandidature za prvog čovjeka stranke i utrku prepustio Milanu Miličeviću i Mirku Šaroviću.

Prema saznanjima ATV-a, Bijeljina bi nakon odustajanja Miće Mićića mogla da pruži podršku Miličeviću. 

On i Šarović sutra će, navodno, pokušati da se dogovore, u smislu da jedan odustane a drugi ostane jedini kandidat. Ipak, teško će se do takvog scenarija, poručuje izvor ATV iz vrha stranke uvjeren da će se Šarović povući samo ako shvati da nema dovoljnu podršku. 
 

Тагови: