Četiri imena u opticaju za lidera stranke

SDS 30. juna bira novog predsjednika: Govedarica ne odustaje od kandidature

  • 13.06.2019. 19:20

SDS bi 30. juna trebalo da bira novog predsjednika stranke. Do 16. juna, svi odbori treba da izaberu delegate. 

U opticaju su i dalje četiri imena, Milan Miličević, Mirko Šarović, Mićo Mićić i Vukota Govedarica, ali bi u trku na kraju mogli Miličević i Govedarica. Vukota Govedarica, tvrdi naš izvor, mogao  bi da ostane bez nekih glasova na koje je računao. 

Kako ATV saznaje, Govedarica je namjeravao da probere delegate iz Doboja, koji bi podigli ruku u njegovu korist. Ipak, glasova iz Doboja, izgleda, neće ni biti, jer komisija za sprovođenje izbora neće dozvoliti postavljanje fiktivnih delegata. Neće, čini se biti ni jedinstvenog kandidata. Naš izvor tvrdi da je stranačke funckionere nedavno okupio i Momčilo Krajišnik, ali da dogovora oko jednog imena opet nije bilo. Milana Miličević za ATV kaže da od trke za lidera stranke, uopšte ne strahuje. 

"Da li će biti još kandidata, to zaista, niti znam niti mi je bitno i potpuno relaksirano ulazim u tu trku, demokratsku trku i na kraju ko god pobijedio, ja ću mu pružiti ruku, a očekujem da se člnastvo na kraju okupi oko svog predsjednika", kaže Miličević.

Najveću podršku do sada je dobio upravo Milan Miličević, kojeg je podržalo osam odbora. Mirka Šarovića predložio je samo prnjavorski odbor u kojem su tada poručili da se Vukota Govedarica nije pokazao kao lider, i da ne treba da ostane da toj poziciji. 

Gradski odbor SDS u Bijeljini, na mjestu predsjednika partije, želi da vidi Miću Mićića, koji ipak ostaje pri stavu da će SDS moći da se oporavi, samo sa zajedničkim, jedinstvenim kandidatom. Upravo zato bi i on mogao da podrži Milana Miličevića.  

"Mnogo bitnije od toga jeste da se svi kandidati ujedine, ne dijele, da se slože po tom pitanju, da se stranka ne dijeli, te da na sjednicu Skupštine stranke izađemo sa jednim kandidatom, a da li ću to biti ja ili neko drugi - svejedno je, ali je važno da jednostavno stranka bude u prvom planu, bez podjele na patriote i izdajnike", rekao je Mićić.

SDS-u ne treba pobjednik koji okuplja i favorizuje svoju ekipu, smatra Sonja Karadžić-Jovičević. Loš izborni rezultat i stavljanje ličnih interesa ispred interesa stranke, su, kaže naštetili stranci. Na mjestu predsjednika partije vidi Milana Miličevića i poručuje da stranci treba vođstvo, a ne pobjednik koji favorizuje samo svoje ljude, pa se i ona nada dogovoru oko jednog imena. 

Po svemu sudeći, Vukota Govedarica ipak neće odustati od kandidature. Naprotiv, na terenu lobira samo u svoju korist. Naš izvor tvrdi da je pokušao pridobiti podršku svih krajiških opština. Taj pokušaj ipak nije uspio.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.