Radovan Kovačević

SDA uvodi BiH u spiralu ucjena

  • 24.01.2020. 19:57

Ukoliko predsjednik SDA Bakir Izetbegović želi da razgovara o poziciji Senada Bratića u Narodnoj skupštini Republike Srpske to je moguće jedino ako će se razgovarati i o funkciji potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, ali nikako o pozicijama u Savjetu ministara pošto su za SNSD razgovori o toj temi završeni, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Reagujući na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da SDA neće podržati učešće SNSD-a u strukturi vlasti FBiH, Kovačević je rekao da su SNSD-ove ambicije zasnovane na demokratskom legitimitetu i povjerenju koje je dobio od srpskog naroda koji živi na toj teritoriji.

"Na osnovu toga SNSD u Domu naroda Parlamenta FBiH ima četiri delegata i još dva koja su uz SNSD. To SNSD-u daje snagu najjače političke stranke u Klubu Srba Doma naroda", rekao je Kovačević.

On je naglasio da SDA svojim ponašanjem uvodi BiH u spiralu ucjena, te pozvao da budu ispoštovani raniji dogovori partnera.

"Ukoliko iz SDA nastave da se ponašaju na ovakav način da svaki novi potez koji treba da bude urađen u BiH biva suočen sa novom ucjenom SDA onda nas uvode u spiralu ucjena koja će u potpunosti blokirati BiH i u tim okolnostima neće biti moguće uraditi bilo šta što je dobro za ljude koji žive u ovoj zemlji", rekao je on.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da ova stranka neće podržati učešće SNSD-a u strukturi vlasti Federacije BiH /FBiH/.

"Dok god potpredsjednik FBiH ima značajna ovlaštenja, a pozicija potpredsjednika Republike Srpske je redukovana na protokolarne funkcije i dok god u vlasti Srpske nema ministara iz SDA, takvi prijedlozi neće imati kredibilitet. Pozivamo na hitno okončanje procesa formiranja vlasti na nivou FBiH", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva SDA.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.