Opozicija u Srpskoj

Savez za promjene potpisao koalicioni sporazum

  • 04.06.2018. 19:57

Imamo ljude, imamo zajedništvo, i sigurni smo u pobjedu. Od sedmog oktobra Republika Srpska više neće biti ista. To je poruka predstavnika Saveza za promjene, koji su, nakon nekoliko mjeseci pregovora, potpisali koalicioni sporazum.

Savez za promjene ne želi samo da mijenja vlast, već da mijenja i perspektivu za građane Republike Srpske. Ne želimo da omalovažavamo naše političke protivnike, ali smo sigurni da možemo mnogo bolje od njih, poručuje SDS-ov kandidat za predsjednika Republike, Vukota Govedarica.

"Sedmog oktobra treba da pobijedi narod Republike Spske. A onda će ove političke organizacije, sa ovim politikama, raditi svaki dan u naredne četiri godine i donositi pobjedu Republici Srpskoj. Oni koji nisu spremni, ili ne mogu, iz raznih razloga, da pobjeđuju svaki dan za Republiku Srpsku, nažalost neće moći da budu u timu", poručuje Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Sve političke stranke koje podržavaju kandidate Saveza za promjene imaju isti cilj, i za njega će se zajedno boriti. Taj cilj je promjena – poručuju lideri  NDP-a i PDP-a.

"Ja ću govoriti u ime NDP-a, stranke na čijem sam čelu. Ovom društvu je potrebna promjena. Potrebno je da dođe vrijeme, a mi se za to zalažemo, u kome ćemo svi živjeti u društvu u kome se poštuje prošlost, u kome je sadašnjost podnošljiva, a budućnost obećavajuća", kaže Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

"Najvažnije je da je danas deset političkih stranaka pokazalo koliko smo odlučni u našoj namjeri, da Republika Srpska postane pobjedničko mjesto u ovom dijelu Evrope, da naši ljudi mogu da rade i žive od svog posla, da budu dostojanstveni, i da živimo u Srpskoj u kojoj zakon jednako vrijedi za sve", kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

I kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, ne sumnja u svoju, i pobjedu stranaka Saveza za promjene. 

"Prije četiri godine, ja sam izabran da branim interese RS u zajedničkim institucijama, ali i da otvaramo novu perspektivu. Zaista sam se trudio da otvaram novu perspektivu, ali imao sam i brojne političke bitke, neke veoma teške. I rekao bih, iz toga izlazio kao pobjednik i mislim da nijednu političku bitku nisam izgubio", kaže Mladen Ivanić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Zajedno sa najvećim opozicionim strankama, na izborima će se za osvajanje vlasti boriti i Srpska radikalna stranka, Napredna Srpska, Srpska napredna stranka, partija Sloboda, Lista za pravdu i red, Savez za ostanak i Seljačka stranka, koje su takođe podržale kandidaturu Govedarice i Ivanića.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок