Predsjednik BORS-a

Savčić: Pukovnik Beronja dao poseban doprinos u proboju Koridora

  • 15.01.2021. 20:20

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić uputio je telegram saučešća porodici pukovnika Mila Beronje, koji je preminuo u Novom Sadu od posljedica infekcije virusom korona, ističući da će Beronja ostati zapamćen kao jedan od najsposobnijih oficira Vojske Republike Srpske, koji je posebno doprinio proboju "koridora života" prema Srbiji.

Savčić je dodao da je Beronja, kao komandant Druge posavske brigade i visoki oficir Istočnobosanskog korpusa VRS, nakon proboja, uspješno branio ovaj koridor.

"Sa žaljenjem smo primili vijest o smrti vašeg oca, muža i djeda, a našeg saborca Mila Beronje. U ime rukovodstva BORS-a i u svoje lično ime upućujem Vam izraz najdubljeg saučešća", naveo je Savčić u telegramu.

Pukovnik VRS Mile Beronja preminuo je u srijedu, 13. januara, u 73. godini u Novom Sadu od posljedica infekcije virusom korona, a biće sahranjen u utorak, 19. januara, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Beronja je rođen 1948. godine u Vukovaru, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, po završetku srednje škole u Beogradu je upisao i završio Vojnu akademiju, a potom je kao oficir ЈNA službovao u Osijeku, Našicama, Derventi, Šamcu i Bijeljini.

Na početku odbrambeno-otadžbinskog rata pridružio se VRS, pa je tokom operacije "Koridor 92" obavljao dužnost načelnika štaba Taktičke grupe jedan VRS, kojom je tada komandovao pukovnik Novica Simić.

Po završetku operacije "Koridor 92", Mile Beronja preuzima dužnost komandanta Druge posavske brigade VRS i ovu dužnost obavljao je do 1994. godine, kada je imenovan na dužnost načelnika oklopno-mehanizovanih jedinica u operativnoj zoni korpusa koja je obuhvatala odbranu teritorije Majevice, Semberije i dijelova Posavine.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана