Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske

Savčić: Ne postoji odluka o održavanju protesta, pojedini mediji dijele borce

  • 10.09.2020. 12:55

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić rekao je da nema odluke Skupštine i Predsjedništva, kao najviših organa BORS-a, o održavanju protesta regionalnih boračkih organizacija.

Savčić je pojasnio da se, po pravilu, nakon Skupštine održava sjednica Predsjedništva BORS-a posvećena tom pitanju i ono donosi konačnu odluku o eventualnim protestima boraca.

- Skupština BORS-a, koju čini oko 170 ljudi sa tehničkim osobljem, ne može se sastati u uslovima epidemije virusa korona u Republici Srpskoj - rekao je Savčić u izjavi za Srnu komentarišući najavu održavanja protesta regionalnih boračkih organizacija iz istočnog dijela Republike Srpske.

On je konstatovao da su pojedini mediji već podijelili borce na istok koji su za proteste i na zapad koji su protiv protesta, ističući da u BORS-u nemaju tako isprofilisan stav, ni na istoku, ni na zapadu.

Savčić je izrazio očekivanje da neće ni biti potrebe za bilo kakvim protestima boraca i da će BORS u saradnji sa nadležnim vlastima Republike Srpske doći do rješenja koja će zadovoljiti najveći dio boračke populacije.

- BORS ostaje pri ranijim zaključcima Predsjedništva za poboljšanje materijalnog položaja i zapošljavanja boračkih kategorija - rekao je Savčić.

On je podsjetio da su vlasti Republike Srpske već preduzele odgovarajuće mjere, jer su povećana sredstva u ovoj godini za samozapošljavanje nezaposlenih demobilisanih boraca VRS, te sredstva za poslodavce koji zapošljavaju nezaposlene borce.

Savčić je podsjetio da u BORS-u djeluju koordinacioni odbori iz 11 regija Republike Srpske koje su teritorijalno organizovane u gradske i opštinske boračke organizacije.

On je dodao da je juče na sastanku Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije jedan od zaključaka bio da, u slučaju da nema odgovora na zaključke, da će se pristupiti radikalnijim mjerama.

- Јedan od njihovih zahtjeva, koji se od jula pominje i upućuje nadležnim organima Republike Srpske, odnosi se na regulisanje položaja demobilisanih nezaposlenih boraca VRS i povezivanje ratnog staža - rekao je Savčić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)